Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Többen vették ma fel az oltást Szabadkán, mint az elmúlt hetekben

2021.10.25
14:48
2021.10.25
16:38
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán még mindig alacsony a lakosság átoltottsága.

Az egészségügyi dolgozók abban reménykednek, hogy az egyre súlyosbodó járványhelyzet és a bevezetett védettségi igazolások arra késztetik az embereket, hogy oltakozzanak. Ma egyébként az elmúlt hetekhez képest többen várakoztak az Új városházán lévő oltóponton.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Úgy tűnik, hogy a védettségi igazolás bevezetésével ismét megnőtt az oltakozási kedv Szabadkán is. Jelenleg a lakosság átoltottsága 46 százalékon áll, és a harmadik adag védőoltást eddig 13 ezren vették fel - mondják az illetékesek. Az Új városházán kialakított oltóponton jelenleg a Sinopharm és a Pfizer mellett ismét elérhető hosszabb idő után az orosz Szputnyik-V oltóanyaga, amely felvehető úgy az első és a második dózisként mind a harmadik oltásként is, és egyre nagyobb az igény az orosz oltóanyag iránt - mondják az orvosok.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Szabadkai Egészségház adatai szerint az elmúlt héten 1700-an vették fel a vakcina harmadik, és mindössze 700-an az első vagy a második dózisát. A védettségi igazolás bevezetése most a bulizni és utazni vágyó fiatalokat is arra serkenti, hogy oltakozzanak. Anđela Masnikosa 17, barátnője, Marina Marković pedig 18 éves. Hétfőn vették fel a védőoltást első adagját:
„- Hát, csak úgy.
- Mert utazunk Barcelonába az iskolával, és muszáj, a határ miatt, hogy oltakozzunk.
- Meg hát az egészségünk, és a megelőzés miatt.
- Esetleg azért is, hogy mehessetek bulizni?
- Persze, emiatt is.
- Igen.
- Mi motivált benneteket a vakcina felvételére?
- Az, hogy mehessünk szórakozni.
- És Barcelona.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A vírus most leginkább az aktív munkaképes lakosságot támadja - mondják a szakemberek. Bálint Attila 37 éves, sokat utazik, ezért is tartotta fontosnak felvenni a vakcinát: „Én dolgoztam kinn külföldön, és egyszer beleestem ebbe a vírusba, és emiatt kellett hazajönnöm. A másik az, hogy sokat utazok, sokat járok külföldre, és ha kérik a határon, úgy éreztem, ez az egy megoldás van, mert nem akarok karanténba menni mindjárt.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szabadkai Új városházán található oltópont hétköznap 7-től 20, szombaton és vasárnap pedig 7-től 14 óráig várja az oltakozni vágyókat.

koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus elleni védőoltás
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer-féle vakcina
Pfizer/BioNTech
Sinopharm
Szputnyik
Szputnyik V
Szputnyik V vakcina

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.