Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Többen vették ma fel az oltást Szabadkán, mint az elmúlt hetekben

2021.10.25
14:48
2021.10.25
16:38
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán még mindig alacsony a lakosság átoltottsága.

Az egészségügyi dolgozók abban reménykednek, hogy az egyre súlyosbodó járványhelyzet és a bevezetett védettségi igazolások arra késztetik az embereket, hogy oltakozzanak. Ma egyébként az elmúlt hetekhez képest többen várakoztak az Új városházán lévő oltóponton.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Úgy tűnik, hogy a védettségi igazolás bevezetésével ismét megnőtt az oltakozási kedv Szabadkán is. Jelenleg a lakosság átoltottsága 46 százalékon áll, és a harmadik adag védőoltást eddig 13 ezren vették fel - mondják az illetékesek. Az Új városházán kialakított oltóponton jelenleg a Sinopharm és a Pfizer mellett ismét elérhető hosszabb idő után az orosz Szputnyik-V oltóanyaga, amely felvehető úgy az első és a második dózisként mind a harmadik oltásként is, és egyre nagyobb az igény az orosz oltóanyag iránt - mondják az orvosok.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Szabadkai Egészségház adatai szerint az elmúlt héten 1700-an vették fel a vakcina harmadik, és mindössze 700-an az első vagy a második dózisát. A védettségi igazolás bevezetése most a bulizni és utazni vágyó fiatalokat is arra serkenti, hogy oltakozzanak. Anđela Masnikosa 17, barátnője, Marina Marković pedig 18 éves. Hétfőn vették fel a védőoltást első adagját:
„- Hát, csak úgy.
- Mert utazunk Barcelonába az iskolával, és muszáj, a határ miatt, hogy oltakozzunk.
- Meg hát az egészségünk, és a megelőzés miatt.
- Esetleg azért is, hogy mehessetek bulizni?
- Persze, emiatt is.
- Igen.
- Mi motivált benneteket a vakcina felvételére?
- Az, hogy mehessünk szórakozni.
- És Barcelona.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A vírus most leginkább az aktív munkaképes lakosságot támadja - mondják a szakemberek. Bálint Attila 37 éves, sokat utazik, ezért is tartotta fontosnak felvenni a vakcinát: „Én dolgoztam kinn külföldön, és egyszer beleestem ebbe a vírusba, és emiatt kellett hazajönnöm. A másik az, hogy sokat utazok, sokat járok külföldre, és ha kérik a határon, úgy éreztem, ez az egy megoldás van, mert nem akarok karanténba menni mindjárt.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szabadkai Új városházán található oltópont hétköznap 7-től 20, szombaton és vasárnap pedig 7-től 14 óráig várja az oltakozni vágyókat.

koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus elleni védőoltás
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer-féle vakcina
Pfizer/BioNTech
Sinopharm
Szputnyik
Szputnyik V
Szputnyik V vakcina

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.