Ugrás a tartalomra

Többnyelvű idegenforgalmi jelzőtáblák Temerinben

2020.02.26
17:00
2020.02.26
22:56
Forrás
Pannon RTV
A vendéglátóipari és turisztikai szempontból jelentős helyekhez vezető utak mentén helyezik ki a táblákat.

Ily módon szeretnének hozzájárulni a község épületeinek és intézményeinek nagyobb látogatottságához és felismerhetőségéhez.

Kétnyelvű és háromnyelvű táblák segítik eljutni az érdeklődőket a temerini kisállatkerthez, a Jegricska folyó partján lévő csárdához, a Tájházhoz, illetve egyéb kiemelt jelentőségű vendéglátóipari és idegenforgalmi létesítményekhez. A táblák kihelyezését Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete szorgalmazta.

Ádám István a temerini Tájház gondnoka elmondta: „Az egész községet be szeretnék táblázni, táblákkal megjelölni úgy a sportlétesítményeket és a többit. Ez a terv. Próbáltak tartományi pénzekre pályázni, de ha jól tudom az nem sikerült. Községi forrásból saját maguk pénzelik.”

A táblák kihelyezésére eddig mintegy 340 ezer dinárt költöttek.
Zoran Govedarica, szakmunkatárs, Temerin Község Idegenforgalmi Irodája: „A célunk, hogy idén a szerbiai Idegenforgalmi Minisztérium és a Tartományi Gazdasági Titkárság által kiírt pályázatokon forrásokhoz jussunk, és befejezzük ezt a projektet. Ezáltal Temerin vendégei számára láthatóbbá és elérhetőbbé tesszük az idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújtó épületeket. Beszélünk történelmi épületekről is, termálvizekről, tanyákról, éttermekről és kulturális tartalmakról is a községünkben.”

Temerin község egész területén szeretnének idegenforgalmi táblákat kihelyezni, beleértve a községhez tartozó két települést, Tiszaistvánfalvát és Szőreget is.

Temerin

Most

13:45, Frissítve: 13:53

A jelnyelv nemzetközi napja

A siketek és nagyothallók nemzetközi hetét és a jelnyelv nemzetközi napját ünnepelték a Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesületében Szabadkán.
13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.