Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

Tömeges vakcináció Adán

2021-01-20
14:18
2021-02-10
21:01
Forrás
Pannon RTV
A 75 éven felüliek kapták meg először a védőoltást.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adán is megkezdődött a koronavírus elleni tömeges oltás. Az oltási ütemterv szerint ma a legveszélyeztetettebb korosztállyal indult az oltás. Az olyan 75 éven felüliek vakcinációját kezdték meg, akik az online vagy a telefonos regisztráció során a kínai vakcinát is lehetőségként jelölték meg.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Korán indult a nap a 92 éves Miklós Pálnak, aki elsőként érkezett az adai Egészségházba, hogy felvegye a régóta remélt és várt oltást. Ahogyan megtudtuk tőle, az interneten jelentkezett a vakcina felvételére. Az oltásokat 10 percenként adták be a betegeknek, így már többen is várakoztak a teremben, köztük Nagypál Veronika is. „74 éves vagyok, a férjem meg 80, és ketten vagyunk magunk. A gyerekeink külföldön vannak, és sose tudjuk, hogy mikor jönnek haza, hogy mi nyugodtan várjuk őket. Így nem kell attól félni, hogy ők elkapják, vagy mi elkapjuk, ezért vesszük fel.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A cél az, hogy az ország lakosságának legalább 60 százaléka a lehető legrövidebb időn belül megkapja a védőoltást. A szakemberek becslése szerint ekkora átoltottság szükséges ahhoz, hogy a járvány terjedése megálljon. Dr. Balog András, igazgató, Egészségház, Ada: „Itt mindenki megvan vizsgálva, tehát átesik egy orvosi vizsgálaton, és kiszűrjük a kontraindikációkat, azokat a problémákat és betegségeket, amelyekkel rendelkezők nem vehetik fel a vakcinát. Én azt ajánlom, hogy ne maga a polgár döntse el, hanem bízza az orvosára, aki mindenféleképpen tanácsolni fogja, hogyha olyan betegséggel találkozik, ami kontraindikációt jelent a vakcina felvételére, akkor gyakorlatilag el lesz tanácsolva.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az igazgató elmondta, hogy most 72 adag kínai vakcina érkezett az adai oltópontra. A koronavírus elleni oltás továbbra is ingyenes és önkéntes.

Dr. Balog Andrástól az Egészségház igazgatójától megtudtuk, hogy azoknál a személyeknél, akik most felveszik az oltást, három héten belül a revakcináció is megtörténik. Reményeik szerint az oltóanyag pótlása folyamatos lesz. Jelentkezni lehet a www.euprava.gov.rs oldalon.

vakcináció
oltás
védőoltás
vakcina
Ada

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.