Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Topolya 40 tonna sóval és 21 tonna zúzott kővel rendelkezik havazás esetére

2021-01-27
16:56
2021-01-27
17:40
Forrás
Pannon RTV
Zoran Tasić tartományi közlekedési titkárhelyettes egyeztetett ma Topolya polgármesterével. Több energetikai, építkezési és közlekedési témát is megvitatott Szatmári Adriánnal. Meglátogatták Topolya határában a téli szolgálat telephelyét.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Az egyeztetésen a felek beszéltek többek között a téli szolgálat idei munkájáról is. Topolya községben több mint 120 kilométeres útszakaszt tartanak karban. Pillanatnyilag mintegy 40 tonna só és 21 tonna zúzott kő van tartalékban havazás esetére. Beruházásokról is tárgyaltak.

Szatmári Adrián, Topolya polgármestere: „Megbeszéltük a titkárhelyettes úrral, hogy elkészítjük a tervdokumentációt és az iskoláknak a környékét szignalizációval fogjuk felszerelni. Gondolunk itt a horizontális és vertikális szignalizációra. Erre az önkormányzat meg fogja rendelni és el fogja készíteni a tervdokumentációt. A projekt finanszírozása pedig a titkárságon keresztül fog megtörténni. A tartománnyal eddig is mindig jó volt az együttműködés, a mai látogatás is ezt bizonyítja.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Fontos feladat, hogy a helyi illetékesek egymás közti eredményes együttműködésének köszönhetően a téli időszakban is járhatók legyenek a helyi útszakaszok, csakúgy mint az első és másodrendű utak - mondta el Zoran Tasić.

Zoran Tasić tartományi közlekedési titkárhelyettes: „A titkárság és a tartományi kormány feladata és alapgondolata, hogy színvonalas módon megpróbáljuk összekötni a helyi sürgősségi parancsnokságokat, amelyek a téli szolgálat keretén belül működnek, természetesen az államiakkal, amelyek a Szerbia Útjai közvállalat szervezésében dolgoznak. Ugyanis előfordul, hogy községi elnököknek gondot okoz a útszakaszok prioritásának meghatározása, amelyek például a második, harmadik elsőbbségi csoportba tartoznak és olyan is megtörtént már, hogy sokkal hamarabb tisztítják meg a helyi jelentőségű útszakaszokat, mint az államiakat, vagyis az elsőrendű útszakaszokat.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A tartományi illetékes Topolya község mellett Kishegyesre és Szabadkára is ellátogatott.

Topolya
téli szolgálat
havazás
közlekedés
zúzott kő
Szatmári Adrián
Zoran Tasić

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.