Ugrás a tartalomra
Express Channel

Topolya: Idén 38,4 millió dinárt különítettek el a civil szervezetek támogatására

2019-01-11
15:29
2019-01-11
17:40
Forrás
Pannon RTV
2019-ben újdonság, hogy a tűzvédelem területén tevékenykedő egyesületek is pályázhatnak a topolyai önkormányzatnál.

A Topolya Község területén lévő művelődési központokat és egyesületeket, kulturális rendezvények megszervezését, a szociális és gyermekvédelmet, a gazdasági fejlődést elősegítő programokat, a környezetvédelmi tevékenységet, a monográfia- és könyvkiadást, a lapkiadói tevékenységet, az egyházak és hitközségek munkáját, valamint a sportszervezeteket támogatják. Újdonság idén, hogy a tűzvédelem területén tevékenykedő egyesületek is pályázhatnak. Az eszközökre olyan szervezetek pályázhatnak, amelyek a 2018-ban kapott eszközök felhasználásával megfelelő módon el tudtak számolni.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A pályázatok beadásának határideje január 22-e. Úgy gondoljuk, hogy 30-a, vagy 31-e, tehát január végéig az elbírálásoknak meg kell történniük, február elején a szerződések megkötése, utána pedig az eszközök biztosítása következik. Úgy gondolom, hogy február elején ez rendben lesz. Akkor azt lehet mondani, hogy a januári kifizetések mindenféleképpen februárban történnek, tehát késésekre és halasztásokra sem számítunk.”

Topolya
Kislinder Gábor

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.