Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A Topolya községbeli piacok is megnyíltak

2020.04.22
14:56
2020.04.22
16:20
Forrás
Pannon RTV
A lakosságot is segíti a topolyai önkormányzat a rendkívüli állapot idején. Az ottaniak ingyen fertőtlenítőszert, az idősek csomagot kaptak.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A koronavírus miatt bevezetett szigorú intézkedések enyhítéseként újra nyitottak a zöldpiacok Topolya község területén is. A piacok mellett a kisebb élelmiszerboltok ezentúl hosszabbított nyitvatartással működhetnek, míg a szolgáltatóipari üzletek, az autómechanikus műhelyek, cipészek, szabók, vegytisztítók és az autósiskolák ezentúl újra fogadhatják ügyfeleiket, vásárlóikat.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Vásárlóból és portékából sem volt hiány a bácskossuthfalvi piacon. Gavlik Béla bajmoki termelő sikeres napot zárt, asztaláról - mint mondja - közel 50-en vásároltak zöldségpalántát. „Én nagyon elégedett vagyok kivételesen, meglepő. Tehát egy 50 vásárló volt. Ahogy szoktuk mondani, a mennyiség az nem igazán túl sok, mivel palánta meg ilyesmi, de jó. Már az jó, hogy kint lehetünk.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Topolya község területén is folyamatosan segítették a lakosságot a rendkívüli helyzet idején. A legkisebb nyugdíjjal rendelkezőket csomagokkal támogatták. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Kaptunk egy ajánlást, hogy a 30 ezer dinár alatti nyugdíjasokat segítsük. Amikor összeraktuk az adatokat, akkor tudtuk, hogy 5028 ilyen polgár van, akiket ezek a csapatok, a helyi közösség önkéntesei láttak el. El lehet képzelni, hogy 5000 csomagot hogyan kell szétosztani, becsomagolni.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Topolya község területén a lakosságot fertőtlenítőszerrel is támogatták. Ingyen 13 000 darab, 5 literes kiszerelésű fertőtlenítőszert osztottak szét az elmúlt időszakban.

Topolya
Bácskossuthfalva
piac
árusok
vásárló
vevő
rendkívüli helyzet
rendkívüli állapot
önkormányzat
Kislinder Gábor
idősek
csomag
fertőtlenítőszer

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű