Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Törökbecse idegenforgalmi lehetőségei

2021.11.25
17:09
2021.11.25
19:47
Forrás
Pannon RTV
Idegenforgalmi fejlesztésekről, infrastrukturális befektetésekről és a jövő évi pályázási lehetőségekről tárgyalt Tatjana Matić Törökbecse önkormányzatának vezetőivel.

Az elmúlt hat évben az illetékes minisztérium pályázatok által több mint 17 millió dinárral segítette a bánáti község idegenforgalmi tevékenységét. Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszterrel a községi illetékesek négy helyszínt is körbejártak. A Tisza melletti Marina kikötőt, a felújításra váró mintegy háromszáz éves nagy magtárat, a valamikori aracsi községháza épületében működő hostelt, illetve a mintegy kétszáz éves Glavaš-házat és a városi múzeumot is.

Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter: „A község számos idegenforgalmi lehetőséggel rendelkezik. Amiről személyesen szerettünk volna meggyőződni, hogy a jövőben a vezetőség, a helyi idegenforgalmi szervezet mit tervez, miben vagy hogyan látja a turizmus további fellendítését. Az illetékes minisztérium egyébként a jövő évre tervbe vette, sőt nagyobb projektek megvalósítását kezdi meg a hajózási turizmussal kapcsolatosan. Ez ugyanis ebből a szempontból ezen a településen rendkívül jelentős, hiszen itt van a Tisza. A látogatásunknak éppen ez volt az egyik célja, hogy betekintést nyerjünk a község hajózási turizmusának fejlesztési lehetőségeibe.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Mindezzel kapcsolatosan Törökbecsének több terve is van - mondta Saša Maksimović polgármester.

„Ez mindenképpen azt jelenti, hogy már tavasszal pályázunk majd az idegenforgalmi minisztériumnál, mivel igazán sok projektünk, ötletünk van. Arról tanácskoztunk, hogy melyek azok, amelyeket az idegenforgalmi minisztérium társfinanszírozásában meg lehet majd valósítani.”

Törökbecsei látogatása során a tárcavezető kiemelte, a járványügyi helyzet ellenére idén januártól szeptemberig Szerbiába több mint két és fél millió turista látogatott el.

Törökbecse
idegenforgalom
pályázat
Tatjana Matić

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.