Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Törökbecse: Ingyenes számítógépes képzés gyerekeknek

2021.10.12
13:39
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg 15 gyermekkel foglalkoznak.

Folytatódnak az ingyenes számítógépes képzések a törökbecsei Teleházban. A foglalkozásokat már nyolc éve rendszeresen megszervezik az iskolásoknak, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásának köszönhetően.

A 2001-ben alapított Teleház Polgárok Egyesülete a helyi Jókai Mór Művelődési Egyesület székházában működik. Az egyesület elsődleges feladata, hogy a kicsiknek lehetőséget biztosítsanak a számítógép kezelésének elsajátításához, de szükség szerint ingyenes tanfolyamokat indítanak a felnőtt korosztálynak is.

Az ingyenes számítógépes tanfolyamon jelenleg tizenöt iskolás gyermekkel foglalkoznak.

Törökbecse
számítógépes képzés
gyerek
oktatás

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.