Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Törökbecsei bableves, jó hangulat - kell ennél több?

2021.07.18
08:27
2021.07.18
17:56
Forrás
Pannon RTV
Hagyományos babfőzőversenyt szerveztek szombaton a törökbecsei Tisza-parton. A különféle hússal gazdagított bableves készítése mellett, nem maradt el a barátkozás, a jó hangulat sem.

A helyi Idegenforgalmi Szervezet által életre hívott családias hangulatú eseményt az előző évektől eltérően idén a valamikori komplejárat melletti ún. Gradište-kikötőhöz tartozó zöld pázsiton szervezték meg. A helyszín most fehér sörsátrakkal, tűzifával és bográcsokkal telt meg. A verseny jellegű fesztiválra negyvenkét csapat nevezett be. A főkukták arra törekedtek, hogy a lehető legfinomabb bablevest készítsék el.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A Tiszavirág csapat minden évben megállja a helyét, hisz jó fajta babbal és házias alapanyaggal érkezik. Az elmúlt években több alkalommal is győztesként tért haza. Korántsem mindegy, hogy az üstbe mi kerül bele - mondják.

Iván Sándor: „Apró gyöngybab és házi füstölt csülök és házi füstölt köröm, mert köröm nélkül nem jó a bab. Az adja meg a sűrűségét.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Az idei babfesztivált a résztvevők zöme repesve várta, mivel tavaly elmaradt a járványhelyzet miatt.

Kurunczy Anna: „Eljött az a nap is, mikor újra társalogni tudunk, mivel másfél évet le voltunk zárva, és ez a kellemes társalgás már hiányzott az embereknek. Szívvel- lélekkel készült fel mindenki.”

 

A törökbecsei babfőzőversenyt több mint két évtizede szervezik meg. A jövőben is folytatni, sőt bővíteni szeretnék – emelte ki Saša Dujin, főszervező. A törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet igazgatója hozzátette: „Azon dolgozunk, hogy a jövőben ez gyakorlattá váljon, hogy itt minél több csapat legyen, és adja Isten, ha nem is a következő évben, akkor a közeljövőben ez a helyszín kicsinek bizonyuljon.”

A Törökbecsén szervezett idei babfesztiválra a bánáti községhez tartozó települések mellett Óbecséről, Zomborból, Temerinből, Bela Palánkáról, valamint Leskovacról is érkeztek résztvevők.

Törökbecse
Babfőző Verseny
Saša Dujin

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.