Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Továbbadni a forradalom eszméit

2019-03-09
18:59
2019-03-10
08:10
Forrás
Pannon RTV
Megemlékezést tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére Törökkanizsán.

Az esemény a magyar himnusszal kezdődött, majd alkalmi műsor következett a felújított Tallián-kápolna előtt, ahol később több intézmény és az önkormányzat képviselői elhelyezték az emlékezés koszorúit. Ünnepi beszédet Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke mondott, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos továbbadni a forradalom eszméit.

„Magához a rendezvény címéhez fűződik: Ne féljetek, ne féljen senki. Ne féljetek kitűzni a kokárdákat, ne féljetek átadni a gyerekeknek, az utánunk jövő nemzedékeknek az 1848/49-es eszméket, ugyanakkor ne féljünk, mert bármikor, amikor a történelmünk során nehéz helyzetben voltunk, mindig találtunk arra megoldást, hogy milyen módon tudunk felülkerekedni azokon a pontokon, amelyek nap mint nap nyomnak bennünket, és tulajdonképpen akkor, amikor a legnehezebb, a történelem során is ezt már nagyon sokszor láttuk, érezhettük, tapasztaltuk, a magyar nemzet akkor képes a legnagyobb csodákra.”

Törökkanizsa
megemlékezés
1848-49-es forradalom és szabadságharc

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.