Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Továbbadni a forradalom eszméit

2019-03-09
18:59
2019-03-10
08:10
Forrás
Pannon RTV
Megemlékezést tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére Törökkanizsán.

Az esemény a magyar himnusszal kezdődött, majd alkalmi műsor következett a felújított Tallián-kápolna előtt, ahol később több intézmény és az önkormányzat képviselői elhelyezték az emlékezés koszorúit. Ünnepi beszédet Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke mondott, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos továbbadni a forradalom eszméit.

„Magához a rendezvény címéhez fűződik: Ne féljetek, ne féljen senki. Ne féljetek kitűzni a kokárdákat, ne féljetek átadni a gyerekeknek, az utánunk jövő nemzedékeknek az 1848/49-es eszméket, ugyanakkor ne féljünk, mert bármikor, amikor a történelmünk során nehéz helyzetben voltunk, mindig találtunk arra megoldást, hogy milyen módon tudunk felülkerekedni azokon a pontokon, amelyek nap mint nap nyomnak bennünket, és tulajdonképpen akkor, amikor a legnehezebb, a történelem során is ezt már nagyon sokszor láttuk, érezhettük, tapasztaltuk, a magyar nemzet akkor képes a legnagyobb csodákra.”

Törökkanizsa
megemlékezés
1848-49-es forradalom és szabadságharc

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű