Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Továbbadni a forradalom eszméit

2019-03-09
18:59
2019-03-10
08:10
Forrás
Pannon RTV
Megemlékezést tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére Törökkanizsán.

Az esemény a magyar himnusszal kezdődött, majd alkalmi műsor következett a felújított Tallián-kápolna előtt, ahol később több intézmény és az önkormányzat képviselői elhelyezték az emlékezés koszorúit. Ünnepi beszédet Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke mondott, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos továbbadni a forradalom eszméit.

„Magához a rendezvény címéhez fűződik: Ne féljetek, ne féljen senki. Ne féljetek kitűzni a kokárdákat, ne féljetek átadni a gyerekeknek, az utánunk jövő nemzedékeknek az 1848/49-es eszméket, ugyanakkor ne féljünk, mert bármikor, amikor a történelmünk során nehéz helyzetben voltunk, mindig találtunk arra megoldást, hogy milyen módon tudunk felülkerekedni azokon a pontokon, amelyek nap mint nap nyomnak bennünket, és tulajdonképpen akkor, amikor a legnehezebb, a történelem során is ezt már nagyon sokszor láttuk, érezhettük, tapasztaltuk, a magyar nemzet akkor képes a legnagyobb csodákra.”

Törökkanizsa
megemlékezés
1848-49-es forradalom és szabadságharc

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.
16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.