Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

További élelmiszercsomagokat készítenek és osztanak ki Szabadkán

2020.04.22
17:07
2020.04.22
17:43
Forrás
Közlemény
Szabadkán eddig összesen 47 személy fertőződött meg koronavírussal. Egy személy halt meg a járvány kezdete óta. A kór egyelőre nem jutott be az idősotthonokba.

Elrendelte Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának a válságkezelő törzskar parancsnoka, Bogdan Laban polgármester, hogy különítsenek el 1,5 millió dinárt, amelynek a rendeltetése, hogy szerezzenek be belőle alapélelmiszereket tartalmazó csomagokat, amelyeket a Szabadka Város területén élő legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkező nyugdíjasoknak kell adományozni. A közlemény szerint 2 millió 366 ezer dinárt és 250 eurót fordítanak még erre a célra. Az utóbbi összeg a természetes és jogi személyek dinár és deviza adományainak a befizetéseiből a COVID-19 járvány elleni védelem segítésére elkülönített célú számlán gyűlt össze.

Szabadka polgármestere ma azt nyilatkozta, hogy Vajdaságban a fertőzöttek számának csökkenése folytatódik, ez a járványügyi helyzet vonatkozik Szabadkára is, mert a mai nappal ez a szám 47, ugyanakkor növekszik a meggyógyítottak száma is. Egy korábban elhunyt személyen kívül nincs több elhalálozott, de jelentős az a tény is, hogy a szabadkai idősotthonokban sincsenek fertőzöttek - mondta Bogdan Laban: „Számításaim szerint a következő két hétben befejezzük ezt a munkát. Szorgalmas önkénteseink nem dolgozhattak a kijárási tilalom ideje alatt, emellett az elmúlt két hétvégén előbb a katolikusok, majd a pravoszlávok ünnepeltek. Emiatt egy kissé el kellett halasztanunk a csomagok kiosztását. Biztos vagyok benne, hogy két héten belül minden csomagot kiosztunk. Nem alacsony számról van szó, 15 ezer személy kap az önkormányzat területén.” 

A polgármester elmondta, hogy Szabadka Város területén eddig 6000 segélycsomagot osztottak szét a 30 ezer dinárnál alacsonyabb nyugdíjjal rendelkező idős lakosok között.

élelmiszercsomag
Szabadka
kisnyugdíjas
Bogdan Laban
adományok
koronavírus
járvány
fertőzöttek

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.