Ugrás a tartalomra
Óbecse központja
Pannon RTV

A transzparencia szempontjából Óbecse a legjobb község

2020-05-31
07:56
2020-05-31
08:02
Forrás
Transparency Serbia
Óbecse, Novi Pazar és Zombor tartozik a legátláthatóbban működő helyi önkormányzatok közé Szerbiában - derül ki az önkormányzati átláthatósági index felmérése alapján.

A szerbiai városok és községek működésének átláthatósága 2020-ban valamelyest javult az előző évihez képest. Nemanja Nenadić, a Transparency Serbia programigazgatója elégedett, amiért a vizsgált szempontok alapján a helyi önkormányzatok fejlődtek a polgárok iránti nyitottság terén. Az eredmények szerint az első helyezett Óbecse, az elérhető 100 pontból 83-at szerzett. Novi Pazar a második 82, Zombor pedig a harmadik 80 ponttal, Magyarkanizsa 77 ponttal a negyedik, míg Szabadka 63 ponttal a kilencedik. A legalacsonyabban rangsorolt község Fehértemplom, a városok közül pedig Jagodina.

Óbecse
Zombor

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.