Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tudományparkot adtak át Magyarkanizsán

2019-10-18
13:43
2019-10-18
20:37
Forrás
Pannon RTV
A Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ udvarában található objektum építkezési munkálatait a Szerbiai Kőolajipari vállalat 5 millió dinárral támogatta.

A park felszerelését pedig a Tartományi Oktatási Titkárság biztosította. A központ udvarában kiépítésre került egy nyári tanterem és több háromdimenziós szemléltetőeszköz is helyet kapott. A helyi gyerekek kitörő örömmel fogadták a parkot. Kiss Botond: „Szerintem nagyon kreatív, jó ötlet volt, nagyon szép is. Nekem legjobban a karó tetszik, amin rajta van, hogy milyen messze vannak egyes városok.”

Kocsis Lehel: „Szerintem ez a park nagyon kreatív. Főleg az alsósok fejleszthetik a tudásukat, sokkal könnyebben meg tudják tanulni az anyagot, mint az iskolában.”
A park kiépítéséhez a helyi óvodások és iskolások is nagyban hozzájárultak, ugyanis az ő terveik alapján készültek el az eszközök.

Egyebek mellett kialakításra került egy napóra, egy kereskedelmi utazó nevű interaktív játék, valamint egy irányjelző is. Varjú Potrebić Tatjana a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ igazgatója elmondta: „Olyan interaktív szemléltető eszközöket készítettünk már el és fogunk is a továbbiakban, amelyek a gyermekeknek a tanulást, a tudományok népszerűsítését közelebb hozza.”

A park felszerelését a Tartományi Oktatási Titkárság biztosította. Nyilas Mihály  tartományi oktatási titkár kifejtette: „A gyerekeink, a diákjaink, az óvodásaink akár kis tudósoknak is jól érezhetik itt magukat, amikor eljönnek és közvetlenül szerezhetnek tudomást, tudást a természettudományokból. A tudomány és az oktatás két összefüggő dolog és fontos az átmenet, a híd, hogy meglegyen az oktatás és a tudományok között. Ez a Tudománypark itt Kanizsán mindenképp ezt szolgálja.”

A Tartományi Oktatási Titkárság legutóbbi pályázatának eredményei egyébként most jelentek meg. Eszerint 50 millió dinár jut a vajdasági általános és középiskolák felújítására, köztük a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola is 3,3 millió dináros támogatásban részesül.

tudománypark
Magyarkanizsa

Most

Népszerű