Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bálint Csaba

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

2021.10.24
21:30
2021.10.24
21:43
Forrás
Pannon RTV
Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

A demonstrálók valamivel 21 óra után Szabadka legforgalmasabb utcáin vonultak végig, rendőri kíséret mellett. Lezárták néhány percre például a Belgrádi út egy részét, a Strossmayer utcát, de a Dimitrije Tucović utcát is. A résztvevők azt skandálták, hogy nem kellenek a védettségi igazolványok. A tüntetésen többnyire fiatalok vettek részt. Incidensről nem szólnak a hírek.

Szabadka
tüntetés
védettségi igazolás

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű