Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Turisztikai információs központ nyílt Magyarkanizsán

2021.10.20
12:24
2021.10.20
19:21
Forrás
Pannon RTV
Az irodában különböző ajándéktárgyak, illetve helyi termékek között válogathatnak a turisták, de a község idegenforgalmi lehetőségeit is megtudhatják. A központ önkormányzati, civilszervezeti és vállalkozói összefogásból jött létre.

Ajándéktárgyak, kozmetikai termékek, jó borok - mindez Magyarkanizsa községbeliektől. A Turisztikai információs központ kínálata a jövőben tovább bővülhet.

Fodor Vivienn, munkatárs, Turisztikai információs központ, Magyarkanizsa: „A szuvenír és helyi termék boltban elsősorban olyan termékek lesznek megtalálhatóak, amelyek Magyarkanizsa védjegyét tartalmazzák. Másod sorban pedig olyan termékek, amelyek Magyarkanizsa községhez tartoznak, ilyenek például a borok, a pálinkák, a kézműves tárgyak.”

A Hello Kanizsa projekt részeként az elmúlt időszakban egy mobiltelefonos applikáció került forgalomba, amely az idegenforgalom fellendítését szolgálja. A következő lépcsőfok az információs központ létrehozása volt.

Újvári Zsombor, idegenforgalommal megbízott községi tanácstag, Magyarkanizsa: „Elsősorban a Grafopak termékei azok, amelyek a polcokra kikerültek. Ezek a termékek el vannak látva a Hello Kanizsa branddel, tehát ahogy látszik is a polcokon, a Hello Kanizsa mindenhol előfordul. Ez mellett szerettünk volna helyi termékekből válogatni, és továbbra is várjuk az olyan felkínálkozó cégeket, kisvállalkozó cégeket, akik szeretnének ebbe a dologba becsatlakozni.”

Az iroda emellett információkkal is szolgál a község idegenforgalmi kínálatáról.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Úgy döntöttünk, hogy kell egy olyan intézmény, iroda, ami minden információt, minden lehetőséget összegyűjt és itt azok a turisták, akik idelátogatnak a községünk területére megkaphatnak minden aktuális információt, legyen az akár egy rendezvény, akár egy étteremnek a kínálata vagy éppen valamelyik hotelnek vagy vendéglőnek a kínálata, tehát valóban egy nagyon széleskörű kínálatról beszélünk.”

A Turisztikai információs központ jelenleg három munkatárssal dolgozik. Hétköznaponként 10-től 17 óráig, szombaton pedig 9-től 12 óráig, illetve délután 4 és 6 között, emellett vasárnap is várják a betérő látogatókat 9-től 12 óráig.

Magyarkanizsa
Hello Wood Junior
Hello Kanizsa
Hello Kanizsa project
Fejsztámer Róbert
Újvári Zsombor

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.