Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A turizmus fellendítőit díjazták Magyarkanizsán

2020-01-22
13:13
2020-01-22
15:43
Forrás
Pannon RTV
Harmadszor osztották ki Magyarkanizsa községben a Turisztikai Tiszavirág-díjat.

Az elismerést olyan intézmények, egyesületek és vállalkozók kapták, akik az elmúlt évben nagyban hozzájárultak Magyarkanizsa község turizmusának fellendítéséhez. Kitüntetésben részesült egyebek között a kispiaci Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül rendezvény is, amely több ezres közönségével és gazdag kulturális programkínálatával vívta ki magának az elismerést.
Varbai András, szervező:
Szerettem volna egy olyan rendezvényt csinálni, ami összeöleli az egész Kárpát-medencét, a Kárpát-medencei magyarokat. Erről a rendezvényről tudni kell, hogy ide Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, mindenhonnan érkeznek versenyzők és egy nagyon jó buli.”

Díjat kapott a Kanizsa Feszt is, amely hét év alatt a község turisztikai zászlóshajójává nőtte ki magát a több ezres látogatottságával és színes, sokrétű programjaival.
Forró Lajos, szervező:
Én azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy azon gondolkodjunk, hogy hogyan tegyük szebbé azt a közösséget, ahol élünk, és ezt talán ez a díj is egy picit bizonyítja, hogy ez nekünk valamennyire, mint ahogy a többi díjazottnak is sikerült.
Az év vállalkozója díjat Sarnyai Csaba a Tiszai Tangó hajóskapitánya és a Réti Tangó vezetője kapta idén. Az elismerések átadásának több célja van.
Koza Róbert,
a Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke: Ezzel tulajdonképpen több célt is elérünk. Először is, hogy a községünk lakosai is megismerjék azokat a tevékenységeket, azokat a lehetőségeket, azokat a szereplőket, akik jelen vannak a turizmus palettáján, a másik pedig, hogy a községen kívül is megismerjék, a harmadik pedig, hogy azok az emberek, akik egész évben tesznek valamit, dolgoznak, azokat jutalmazzuk is.
Turisztikai Tiszavirág-díjban részesült még számos személy, rendezvény, intézmény, és borászat Magyarkanizsa község területéről.

Díjat kapott a magyarkanizsai Aqua Pannon Hotel, a magyarkanizsai Gyógyfürdő, az Art Garni Hotel, a Békavár, a Family panzió, a kispiaci Nemzetek Főzőversenye rendezvény, az Euro Show Dance fesztivál, a tóthfalusi Tájház, Lékó Lajos, amiért 1970-óta aktív résztvevője a közösségnek, a Kanizsa Feszt, a horgosi Bálint pincészet, a Kravić Fivérek pálinkafőzdéje, a Wemsical Szerbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület a kaláka rendezvényeiért, a Gastro-Balkán, valamint a Tandari-tanya Sport- és Szabadidő Központ. Az év vállalkozója díjat Sarnyai Csaba, a Tiszai Tangó hajóskapitánya és a Réti Tangó vezetője kapta.

Turisztikai Tiszavirág-díj
Magyarkanizsa
díjazás

Most

Népszerű