Ugrás a tartalomra

Tuskók maradtak a több mint százéves fák helyén (videó)

2017.05.03
14:17
Az elmúlt napokban futótűzként terjedt a hír, hogy Szabadka egyik forgalmas utcáján négy, száz évnél is idősebb fát vágtak ki
Az elmúlt napokban futótűzként terjedt a hír, hogy Szabadka egyik forgalmas utcáján négy, száz évnél is idősebb fát vágtak ki. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki a helyiek körében, hogy ki és miért vágta ki az említett fákat. Az eset hátterét stábunk is megpróbálta kideríteni.Négy egymás melletti méretes tuskó - ez az, ami a Zombori úton közlekedőknek egyből szemet szúr Szabadkán. A járókelők szerint nincs rendjén, hogy az utca kinézetét ily módon megcsúfítják.fakivagas 3Madarász Ilona: „Meg kell kérdezni, engedélyt kérni. Egy fának száz év nagyon sok idő, mire egy csemete kifejlődik. Szerintem ezt nem volna szabad.”Kálmán: „Inkább a többi utcába is kellene ültetni, nem kivágni. A száz vagy kétszáz éves fáért tényleg nagyon kár, mert az díszíti a várost.”fakivagas 2Stábunk forgatására az egyik helyi üzlet tulajdonosa is gyorsan felfigyelt. Maja Katić elmondta, hogy a fák kivágásához neki és a szomszédos pitesütödének sincs semmi köze. Véleménye szerint az a hír is hatalmas tévedés, hogy a napokban négy fát vágtak ki az üzlethelyiségek előtt, ugyanis kettőt még évekkel korábban távolítottak el, az egyik tuskó igazából pedig csak egy rönk, amelyről magunk is meggyőződtünk. Maja Katić, üzlettulajdonos: „Három fa lett kivágva. Ez a kettő még két évvel ezelőtt, egy pedig a múlt héten, ezért pedig a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat felel, nem pedig mi. Kik vagyunk mi, hogy a közterületet bántsuk? Tehát, ha van még kérdésük, akkor arra a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat fog választ nyújtani.”fakivagas 1Az üzlettulajdonos hozzátette, hogy a napokban kivágott fa korhadt volt, ágai pedig a villanyvezetéken lógtak, ezzel veszélyeztetve a járókelőket.Megkeresésünkre a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat közleményben reagált, amelyben azt írják, hogy az említett fák már 2015-ben is a kiszáradás jeleit mutatták, és ezért kerültek kivágásra, majd hozzáteszik, hogy a kiszáradás okát nem kötelesek kideríteni.
Szabadka
fakivágás
száz éves
tuskó

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű