Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tűzoltó móka Zentán

2022.05.15
12:46
2022.05.18
15:34
Forrás
Pannon RTV
Tűzvédelmi foglalkozást tartottak a gyermekeknek.

Tűzoltó mókára invitálta a zentai Önkéntes Tűzoltó Testület mindazokat a fiatalokat, akik szeretnének megismerkedni a tűzoltók munkájával. Az ezentúl vasárnaponként megszervezésre kerülő tűzvédelmi foglalkozásokon a gyerekek elsajátíthatják a tűzoltás alapjait.

Bár valódi tüzet még nem olthattak, a résztvevők megismerkedhettek mindazokkal a tárgyakkal, amelyekre egy-egy tűzoltás alkalmával szükség lehet. Bognár Tamás 7 évesen vágott bele a kalandba.

Bognár Tamás, résztvevő: "Nagyon szeretem a tűzoltókat. Segítenek. Én is tűzoltó szeretnék lenni."

Pannon RTV

Virág Viktória mindkét gyermekét elhozta a mostani foglalkozásra, és ahogy mondta, folyamatosan megteszi majd, hiszen nagyon fontosnak tartja, hogy gyermekei kezelni tudják majd a tűzeseteknél felmerülő pánikhelyzetet.

"A tűzoltók munkája nagyon fontos alapból. Az utánpótlás pedig még fontosabb. A gyerekeknek kell tudniuk, hogy mit csináljanak, hogyha véletlenül tűz üt ki otthon, hogy szóljanak a szülőknek, hogy segítséget kérjenek és ez egy nagyon fontos dolog minden gyermek számára."

A zentai Önkéntes Tűzoltó Testület két korcsoportban szervezi meg vasárnaponként a foglalkozásokat. Az első csoportba a 6-11 éves gyerekek, a második csoportba a 12-16 éves gyerekeket várják.

Pannon RTV

Bollók Bernadett, a zentai Önkéntes Tűzoltó Testület titkára, elnökségi tagja: "Tűzmegelőzés szempontjából tartjuk fontosnak a gyerekeket arra nevelni, hogy ne ijedjenek meg egy tűzeset alkalmával. Tudják, hogy hogyan reagáljanak, esetleg kit kell hívni ebben az esetben. Jelen helyzetben pedig még versenyekre is készítjük fel őket. Külön kategóriákba osztva mennek versenyekre."

A mostani foglalkozáson a két korcsoportban mintegy 30 gyermek vett részt, de minden érdeklődő számára nyitott a lehetőség, hogy vasárnaponként csatlakozzon a megmozduláshoz.

tűzoltó
bemutató
gyerek
Zenta

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű