Ugrás a tartalomra
www.mup.gov.rs

Tűzoltókat köszöntöttek Nagybecskereken

2019-07-02
15:37
2019-07-02
15:45
Forrás
VajdaságMa
Taktikai-műszaki szemlét mutatott be ma Nagybecskerek tűzoltósága. A rohamkocsik mellett az operatív egységek bemutató gyakorlatokat is tartottak.

Nebojša Stefanović, a kormány alelnöke, belügyminiszter ma Nagybecskerekre látogatott, ahol elsőként megbeszélést folytatott Čedomir Janjićtyal, polgármesterrel és munkatársaival, Saša Santovaccal, alpolgármesterrel, Dragan Ćapin, a polgármester segédjével, a városi tűzoltószövetség elnökével, valamint Snežana Vučurevićtyal, a körzeti hivatal vezetőjével. A megbeszélésen a tűzoltóság nevében Nebojša Stefanovićnak átadták a tűzoltóság tiszteletbeli érdemkeresztjét.

A megbeszélést követően részt vettek a város tűzoltóságának taktikai-műszaki szemléjén. A rohamkocsik mellett az operatív egységek bemutató gyakorlatokat is bemutattak. A helyzetjelentést Dragan Ćapin, a Szerbiai Tűzoltószövetség alelnöke adta át a miniszternek.

Az önkénteseket köszöntötte Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere, aki beszédében kifektette, hogy a város területén 23 aktív önkéntes tűzoltó testület működik, akik mintegy 2400 tagot számlálnak.

- Ők az elsők, akik segítenek, ha tűz keletkezik a faluban, a határban, sőt még a városban is. Láthattuk az elmúlt időszakban, mennyire jelentős a munkájuk a rendkívüli helyzetekben. Jó a kapcsolatuk a hivatásos tűzoltósággal, és mi arra törekszünk, hogy tőlünk telhetően segítsük a munkájukat - mondta a polgármester, aki megköszönte a belügyminiszternek, hogy az önkéntes tűzoltóságra vonatkozó, új törvény meghozatalában közbenjárt - mondta a polgármester.

Nebojša Stefanović megköszönte az önkéntes tűzoltók áldozatos munkáját.

-Köszönöm, hogy ezt a nemes hivatást választották, hogy az idejüket nem sajnálva segítik az embertársaikat, településeiket. Az önkéntes tűzoltók létszáma jelentős Nagybecskereken. A tűzoltókat csendes hősöknek nevezik, akik életeket mentenek. Éppen ezért hoztuk meg az új törvényt, hogy fellendítsük az önkéntes tűzoltóság intézményét, különféle tanfolyamokat szervezünk már a legfiatalabbak részére is. A minisztérium a hivatásos tűzoltóság fejlesztésére is sokat áldoz, de az önkéntes tűzoltók megsegítésére is talál módot - mondta a belügyminiszter.

A gyakorlati bemutatón részt vettek a legfiatalabbaktól kezdve a serdülő korosztályon keresztül az ifjúsági csapatok, illetve a felnőtt tűzoltók is, mindegyik csapat egy-egy gyakorlatot szemléltetett. A hivatásos tűzoltóság tagjai a tűz esetén történő mentési akciót is bemutatták.

A nagybecskereki városháza előtti Szabadság téren megtartott önkéntes tűzoltóság szemléjét a Belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel megbízott részlege, a nagybecskereki tűzoltó-mentő zászlóalj és a városi tűzoltószövetség szervezte.

Nagybecskerek
tűzoltó
Čedomir Janjić
Nebojša Stefanović

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.