Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ügyes kezű maszkkészítők Magyarkanizsán

2020.03.19
14:33
2020.03.19
17:30
Forrás
Pannon RTV
Hétfő óta arcmaszkokat készítenek a magyarkanizsai Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ és a helyi óvodák munkatársai.

A maszkok alapkellékként szolgálhatnak a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Az ügyes kezű maszkkészítők naponta közel 200 darabot készítenek el a magyarkanizsai Bárka napközi épületében. Az alapanyagokról és a maszkok szétosztásáról az önkormányzat gondoskodik.

Pannon RTV

Szakács Ibolya, napközivezető, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Ezek a maszkok nem egyszer használatos maszkok, többször lehet őket használni. Mosással, szárítással, illetve vasalással 40 fokon már sterilizálhatók. El kell mondanom még azt is, hogy az egészségház a sterilizálásba besegített. Egy kicsit azért voltunk bajban, mert a sterilizálás alkalmával az anyag és a gumi szalag összement, tehát vannak XS-es méretek, de ez csak a kezdeti stádiumban sikeredett így. Akinek véletlen majd egy ilyen maszk kerül a tulajdonába, akkor az egy pót-gumiszalaggal kiegészítheti, ha véletlenül valahol szorítja.”

Magyarkanizsa
maszk
koronavírus

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.