Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új ablakokat kapott a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola

2022.06.02
18:54
Forrás
Pannon RTV
A zajszűrés és energiahatékonyság szempontjából nélkülözhetetlen beruházást hajtottak végre a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol 13 nyílászáró cseréjének munkálatai fejeződtek be a napokban.

A tavaly már cserére került 13 nyílászáró után, idén tovább folytatódott a beruházás, amelynek keretében újabb 13 ablak cseréjére került sor az iskolában. Mindez a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásával valósulhatott meg.

Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Az iskola már több mint 50 éves, tehát a nyílászárók elhasználódtak és nagyon nagy szükség van rá, energetikai szempontból is, hogy újítsuk az iskolát. Az idén nagyon sikeresen pályáztunk. Az ablakok mellett sikerült egy multifunkcionális fénymásoló gépre szert tennünk, amelyet szintén a Tartományi Oktatási Titkárság jóvoltából sikerült beszereznünk. A Magyar Nemzeti Tanács támogatásával pedig ki fogunk alakítani egy iskolarádiót.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A sporttitkárság hathatós támogatásának köszönhetően remélhetőleg az iskola tornatermi felszereltsége is megújul - tette hozzá az igazgató. A zentai intézmények fejlesztései az energiafelhasználás minél hatékonyabb módszereire irányulnak- mondta el a beruházás megtekintésekor Juhász Attila, a zentai önkormányzat oktatással és művelődéssel megbízott tanácstagja. „Hála az égnek mondhatom azt, hogy Zenta község területén 184 új elsősre számítunk, ami azt jelenti, hogy a tavalyi ballagók száma és az idei elsős iratkozók száma kiegyenlített. Tehát aki arról beszél, hogy hogyan fogyunk naponta az valószínű, hogy inkább csak a hasára csap és személyes benyomásairól beszél, mert az adatok, az, hogy mennyi gyerek jön, és mennyi gyerek távozik, az intézményeinkből az azt mutatja, hogy egyfajta állandósulás van.”

Juhász Attila hozzátette, több - a községben található - általános iskola felújítási munkálatai zajlanak majd a nyár folyamán.

Zenta
Petőfi Sándor Általános Iskola
ablakcsere
nyílászárócsere

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.