Ugrás a tartalomra
Árvízvédelmi kocsik
Pannon RTV

Új árvízvédelmi eszközökkel bővítette felszerelését a Vajdaság Vizei Közvállalat

2018-05-03
15:59
2018-05-03
20:02
Forrás
Pannon RTV
Az új árvízvédelmi felszerelésre a Szerbia és Horvátország közötti határon átnyúló IPA-program keretében tett szert a közvállalat.

Új vízszivattyúkkal, víztartályokkal, valamint gumicsónakokkal is gazdagodott a Vajdaság Vizei Közvállalat.   

Gumicsónak

Szerbiában legutóbb 2014-ben volt pusztító erejű árvíz. A természeti katasztrófa mintegy 500 lakóházat semmisített meg teljesen. Az árvízkatasztrófa százezreket érintett az országban. Több száz épület, valamint számos közút és vasút is megsérült. A keletkezett károkat két és fél milliárd euróra becsülték.

Az új felszerelés

A Vajdaság Vizei Közvállalat most vadonatúj árvízvédelmi eszközökkel bővítette felszerelését, aminek köszönhetően a jövőben sokkal hatékonyabban tudják majd kezelni az esetleges árvizeket. Slavko Vrndžić, igazgató, Vajdaság Vizei Közvállalat: „Van egy kombinált rakodógépünk, amely a szemcsés anyagok ki- és berakását végzi. Emellett négy hordozható áramellátónk is van, valamint egy homokzsáktöltőnk, amely óránként 4600 zsákot tud megtölteni.”

Az új felszerelés

Az EMBER elnevezésű IPA-projekt összértéke több, mint 440 millió euró. Az IPA-projekt finanszírozásához a tartományi kormány is hozzájárult. Igor Mirović elmondta, leszűrvén a 2014-ben tapasztaltakat az elmúlt két évben a tartományi kormány is rengeteget dolgozott az árvízvédelmi rendszer korszerűsítésén. Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Szükség van arra, hogy technikailag jól felszereltek legyünk. Láthatják, milyen eszközöket szereztünk be annak érdekében, hogy megfelőlen tudjunk reagálni olyan eseményekre, amelyek 2014-ben váratlanul értek bennünket. A jövőben ilyesmi nem fordulhat elő.”

Az újonnan beszerzett árvízvédelmi eszközök között fényvetők, mobilgátak, valamint egy terepjáró is található.

Vajdaság Vizei Közvállalat
árvízvédelem
Igor Mirović
tartományi kormányfő

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.