Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új aszfaltburkolatot kap Titel község több utcája

2022.08.10
14:15
2022.08.10
20:42
Forrás
Pannon RTV
A beruházás értéke 100 millió dinár. A munkálatoknak köszönhetően több mint 5 kilométer hosszan kerül új aszfalt az utakra.

Titel község 17 utcájában zajlanak az útjavítási munkálatok. A településen mintegy 1300 méteren aszfaltoznak. A polgármester szerint 30 éve nem volt a mostanihoz hasonló útfelújítás a községben.

Dragan Božić, polgármester: "Titel község önkormányzata hálás Vajdaság kormányának és Igor Mirovićnak, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy a saját 500 millió dináros költségvetésünkből és a 60 millió dináros beruházási keretből még ezt az egy utcát sem tudnánk megcsinálni, ahol ma jártunk."

Pannon RTV

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke elmondta, a Titelhez hasonló kis települések különös figyelmet igényelnek, ugyanis így megakadályozhatják a városok kiürülését.

"Azt kell mondjam, részben elégedett vagyok, amiért felújítási munkálatok kezdtünk Titel utcáin, de nem csak ott, hanem a környező falvakban is. Elégedetlen vagyok viszont azzal, ahogy eddig Titelhez viszonyultunk, amit eddig tettünk a községért. Most viszont egy konkrét tervet dolgoztunk ki, megosztottuk a feladatokat az országos, a tartományi és az önkormányzati hatalmi ágak között. A cél, hogy sokkal többet tegyünk a községért."

A tartományi kormány elnöke hozzátette, az ősz folyamán további beruházások lesznek Titelen és a környező településeken. Így felújítanak egy óvodát és az egészségházat is Sajkáslakon.

Titel
aszfalt
utca
Igor Mirović

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.