Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új burkolat a kispiaci helyi közösség épületének teraszán

2018.10.24
10:47
2018.10.24
17:41
Forrás
Pannon RTV
A felújítás adományból és Magyarkanizsa község támogatásával valósult meg.

Lecserélik a 40 éves, már összetöredezett burkolatot a kispiaci helyi közösség épületének teraszán és a helyi posta épületén is. Az új járólapokat adományként kapták a kispiaciak, a munkálatok költségeit pedig Magyarkanizsa önkormányzata vállalta magára.

Pannon RTV

Az 500 ezer dinár értékű felújítást a helyi közösség kezdeményezte. A külső terasz mellett, a posta épülete is új burkolatot kap. Szarapka Ede, Kispiac Helyi Közösség tanácselnöke szerint nagyon ráfért már a felújítás az épület előtti térre. „Ez egy régi vágyunk volt, már hogy ezt így véglegesítsük, magát a teraszt. A tavalyi évben épült meg a könnyűszerkezetes terasz, ami egy átlátszó lexan típusú anyagból készült, tehát nem zárja le a teret, világos van a helyi közösség előtt, de a végső fázisban kellett a burkolatot is megoldani, tudjuk, hogy 40 évvel ezelőtt készült, megsüllyedt, betonból készült, összetöredezett, és már veszélyes is volt.”

Pannon RTV

Az új járólapokat a magyarkanizsai Keramika vállalat adományozta, a munkálatok költségeit pedig Magyarkanizsa önkormányzata vállalta magára. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Az elmúlt években is már letettük azt az irányvonalat, ami arra irányul, hogy ne csak Magyarkanizsa mint település kapjon fejlesztési pénzeket, pályázatokat és lehetőségeket, hanem mind a 13 falu találja meg valahol magát, és az ő igényeiknek is valamilyen formában az önkormányzat tudjon vagy anyagi hátteret biztosítani, vagy indirekt módon olyan támogatásokat biztosítani, ahogyan ez a tér is most itt létrejött, hiszen ebben legalább, sőt, sokkal több önkezdeményezés és saját erő van, mint amennyit az önkormányzat pénzben hozzátett.”

Pannon RTV
Pannon RTV

A felújítással az 1200 lakosú Kispiac számára már csak a Művelődési Ház renoválása maradt hátra.

Kispiac
terasz
új burkolat
Magyarkanizsa

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.