Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új csatornarendszert kap a Berta István utca egy része Zentán

2021.09.17
15:53
2021.09.17
18:58
Forrás
Pannon RTV
A Berta István utca északi részének csatornakiépítési munkálatai vették kezdetét Zentán. Mintegy 400 méternyi útszakasz kap új csatornarendszert az utcában.

A munkálatok befejezésével megoldódik az utcában élő polgárok szennyvízelvezetési problémája, valamint a nagyobb mennyiségű esővíz sem fog többé gondot jelenteni.

Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere: „Ez egy két évvel ezelőtt elindított projekt, amit most sikerül az idén, gondolom, úgy november végére, befejeznünk. A beruházás értéke közel 16 millió dinár, amit 50%-ban a zentai önkormányzat, 50%-ban pedig a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság pénzel.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Burány Hajnalka, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi parlamenti képviselője elengedhetetlennek tartja, hogy szülővárosában minél több fejlesztés megvalósuljon: „Próbálok minden kapcsolatot megmozgatni azért, hogy a hátunk mögött lévő fejlesztést is minél előbb a végére tudjuk vezetni. Éppen ezért a jövő héten várjuk a nagy beruházási alap igazgatóhelyettesét, akivel tárgyalásokat, illetve megbeszéléseket fogunk folytatni, hogy hogyan tudunk minél több fejlesztést Zentára hozni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság 8,4 millió dinárral támogatta a jelenlegi csatornázási munkálatokat.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Az idei évben tartományi szinten összesen 80 millió dinárt különítettünk el szennyvízhálózatok kiépítésére, 400 millió dinárt pedig vízvezeték-hálózatok kiépítésére. Úgy gondoljuk, hogy ezek nagyon-nagyon fontos projektek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jövő évben is hasonló pénzeszközöket szeretne előre látni a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság, hogy az ehhez hasonló kanalizációs problémákat meg tudják oldani az önkormányzatok vajdasági szinten.

Zenta
csatornázás
szennyvízcsatorna-hálózat
Czegledi Rudolf
Ótott Róbert

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36, Frissítve: 10:01

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.