Ugrás a tartalomra

Új épülettel bővülhet a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiuma

2022.09.27
15:52
2022.09.27
20:39
Forrás
Pannon RTV
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiumának bővítése kapcsán, valamint a folyó beruházások és a felújítási munkálatok megtekintése miatt látogatott Zentára Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium mögötti nyomdatelek megvásárlásával új kollégiumi helyiségeket tudnának biztosítani a diákok számára, mivel már évek óta helyhiánnyal küzdenek. A tartományi kormány támogatásával hamarosan elkezdődik a tervdokumentáció kidolgozása és várhatóan tavaszra már az építkezési engedély is meglesz - emelte ki Czeglédi Rudolf, Zenta polgármestere.

„A tartományi kormány biztosított bennünket és a kormányfő, hogy a nyomdatelket megvásárolja a tartomány, és azt a telket az új kollégium építésére fogjuk felhasználni. Ez magával vonja, hogy azt a félkész épületet is be bírjuk fejezni, ami az iskola udvarában van. Természetesen az nem a kollégium része lesz, hanem csak egy kisegítő objektum. Az új kollégium a volt nyomdaterületén épülne.”

A gimnázium mellett a tartományi kormány elnöke megtekintette azokat az utcákat is, melyeket épp most aszfaltoznak. A munkálatokat a tartomány több mint 100 millió dinárral támogatja.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: „Zenta az elmúlt években jelentős beruházásokat hajtott végre, ami a csatornahálózatot illeti. A község vezetőségével, Czegledi úrral együtt sikerült előkészíteni az idei évre az utca építésének első szakaszát itt Zenta községben. Beszéltünk arról, hogy a jövőben a vajdasági önkormányzatokkal együtt több anyagi támogatást szeretnénk biztosítani a vajdasági közúti közlekedésnek, különösen a helyi közúti hálózatoknak.”

Jelenleg 32 utca aszfaltozását tervezik Zentán, melyet a jövőben is a tartományi kormány támogatásával szeretnének megvalósítani. Idén kilenc utcát aszfaltoznak le, amelyek munkálatai augusztusban kezdődtek és várhatóan október végére már készek lesznek.

Zenta
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium
kollégium

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.