Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új épülettel bővülhet a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiuma

2022.09.27
15:52
2022.09.27
20:39
Forrás
Pannon RTV
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium kollégiumának bővítése kapcsán, valamint a folyó beruházások és a felújítási munkálatok megtekintése miatt látogatott Zentára Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium mögötti nyomdatelek megvásárlásával új kollégiumi helyiségeket tudnának biztosítani a diákok számára, mivel már évek óta helyhiánnyal küzdenek. A tartományi kormány támogatásával hamarosan elkezdődik a tervdokumentáció kidolgozása és várhatóan tavaszra már az építkezési engedély is meglesz - emelte ki Czeglédi Rudolf, Zenta polgármestere.

„A tartományi kormány biztosított bennünket és a kormányfő, hogy a nyomdatelket megvásárolja a tartomány, és azt a telket az új kollégium építésére fogjuk felhasználni. Ez magával vonja, hogy azt a félkész épületet is be bírjuk fejezni, ami az iskola udvarában van. Természetesen az nem a kollégium része lesz, hanem csak egy kisegítő objektum. Az új kollégium a volt nyomdaterületén épülne.”

A gimnázium mellett a tartományi kormány elnöke megtekintette azokat az utcákat is, melyeket épp most aszfaltoznak. A munkálatokat a tartomány több mint 100 millió dinárral támogatja.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke: „Zenta az elmúlt években jelentős beruházásokat hajtott végre, ami a csatornahálózatot illeti. A község vezetőségével, Czegledi úrral együtt sikerült előkészíteni az idei évre az utca építésének első szakaszát itt Zenta községben. Beszéltünk arról, hogy a jövőben a vajdasági önkormányzatokkal együtt több anyagi támogatást szeretnénk biztosítani a vajdasági közúti közlekedésnek, különösen a helyi közúti hálózatoknak.”

Jelenleg 32 utca aszfaltozását tervezik Zentán, melyet a jövőben is a tartományi kormány támogatásával szeretnének megvalósítani. Idén kilenc utcát aszfaltoznak le, amelyek munkálatai augusztusban kezdődtek és várhatóan október végére már készek lesznek.

Zenta
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium
kollégium

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.