Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Express channel

Új felszereléssel bővült a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház

2020-06-02
14:36
2020-06-02
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az 1,8 millió dinár értékű köztársasági támogatásból elektromos és hagyományos kerékpárokat kaptak a terepen szolgálatot teljesítők, valamint az egészségház több részlege berendezésekkel gyarapodott.

A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház a szerb kormány által korábban elindított népesedési és családgondozási cselekvési program keretében nyert támogatást.

Az összeget egyebek között elektromos és hagyományos kerékpárok beszerzésére fordították azon nővérek számára, akik terepi szolgálatot teljesítenek, valamint kismamák tanácsadását végzik. „Ezen kívül kaptunk felszerelést a szülészet számára, mégpedig a terhesiskola biztosításához, tehát babákat kaptunk, ahol a jövendőbeli anyukák gyakorolhatják az újszülött ellátását. Labdákat kaptunk a terhesiskolához” - nyilatkozta Dr. Kálóczi Dóra, igazgató, Dr. Hadzsy János Egészségház, Topolya.

A helyi ifjúsági tanácsadói iroda is új eszközöket kapott, kivetítővel és számítógépes felszereléssel bővült. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Ezek a műszerek és segédeszközök sokat fognak segíteni. Öröm számomra, hogy ezt az egészségház számára tudta biztosítani a kormány. Azt gondolom, hogy a következőkben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsük az intézményt, ahol hiányt szenved. Ezt bebizonyította a koronavírussal kapcsolatos tevékenység, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy a topolyai ellátás, ami az egészséget és az egészségházat illeti, ne legyen hiányos.”

Topolya polgármestere hozzátette, ez csak egy része annak, amit az önkormányzat népesedési és családgondozási programja keretében megvalósít. Ide tartozik mindaz, amit a diákok útiköltség-támogatására fordítanak, valamint a szociális ágazat keretein belül is jelentős támogatást nyújtanak.

Topolya
egészségház
Dr. Hadzsy János Egészségház

Most

Népszerű