Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új helyszínre költözött az újvidéki éjjeli bazár

2020-09-19
09:25
2020-09-19
17:41
Forrás
Pannon RTV
A halpiac helyett a katona otthon kerthelyiségében várták idén a látogatókat.

A széles választék idén is az éjjeli bazárba csábította a vásárlókat.

Jasmina Saratlić: "Minden egyes alkalommal kint voltam amíg a halpiacon rendezték meg. Első alkalommal rendezik itt. Kijövök, körbesétálok, körbenézek, hogy mi az, ami kapható. Itt kissé zsúfoltabb mint ott. Kell a változatosság. Tetszik. Csak történjen valami, az a legfontosabb!"

Ez az alkalom főként a művészek és kézművesek számára kínál lehetőséget a bemutatkozásra.

Janko Fejdi, kiállító: "Ezeket az alkalmakat nekünk találták ki. Továbbra is kistermelők vagyunk. Szívből készítjük a termékeinket. Egyszerűen képtelenek vagyunk betörni a bevásárlóközpontok polcaira és felvenni a versenyt a nagy játékosokkal. Aprócskák vagyunk. Itt sok más termelőt megismerünk, nem csak sörkészítőket, de mezőgazdasággal foglalkozó termelőket is. Recepteket cserélünk, ötleteket, tapasztalatot, és ami a legfontosabb osztozunk az élményben."

Étel- és italkülönlegességek, érdekes dísztárgyak, divatos kiegészítők, haszonnövények, ruhák széles választékával készültek a kiállítók.

Sava Graorac, kiállító: "Az első éjszakai bazár óta itt vagyunk, amikor még a halpiacon tartották. Az volt a legszebb. Most, a helyzet olyan amilyen. Egy kissé le kellet szűkíteni a kört."

A szervezők elmondása szerint, a bazár nagyszerű alkalmat kínál a feltörekvő alkotóknak, értékesítőknek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az árujuk valóban piacképes.

Marija Radojčić, szervező: "Nagyon fontos, hogy az eladók személyes kapcsolatot ápoljanak a vásárlókkal. A kapcsolatteremtés közben törekszünk arra, hogy betartsuk az egészségügyi előírásokat, a válságstáb által hozott döntéseket. Fontos, hogy harcoljunk a piacon való megmaradásunkért, hogy közvetítsük azt az energiát, amely az újvidéki éjjeli bazárt jellemzi, valamint, hogy a továbbiakban is éltessük ezt."

A szervezők azt remélik, hogy jövőre már a megszokott módon szervezhetik meg ezt az éjszakai vásári forgatagot.

éjjeli bazár
új helyszín
Újvidék
eladók
kézműves

Most

11:31

Késes támadás Nizzában

Egyelőre nagyon keveset tudni a történtekről, a Reuters hírügynökség szerint még zajlik a rendőrségi akció a városban. Cikkünk frissül!

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.