Ugrás a tartalomra

Új iskolaszéki tagok Kishegyesen

2022.09.30
13:27
2022.09.30
16:55
Forrás
Pannon RTV
Új iskolaszéki tagok kerülnek a kishegyesi székhelyű Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézménybe - erről is döntöttek Kishegyes Község Képviselő-testületének ülésén.

A képviselők emellett arról is határoztak, hogy az önkormányzat tulajdona három ingatlannal bővül - emelte ki az ülést követően Sárközi István, a kishegyesi KKT elnöke: Elfogadtuk a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény tavalyi munkabeszámolóját, valamint a jövő évi tervét. Mindhárom iskolában lejárt az iskolaszéki tagoknak a mandátuma és ezeket megújítottuk, tehát új iskolaszéki tagokat nevetünk ki a bácsfeketehegyi, a kishegyesi és a szikicsi iskolába. Szeretném megemlíteni, hogy az önkormányzat tervbizottságának egy új ügyrendjét fogadtuk el. Az önkormányzat két esetben ingatlant tulajdonított el és egy ingatlant vásárolt a saját közvagyonába.

Kishegyes
képviselő testület
Sárközi István

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.