Ugrás a tartalomra
Felújítások a központban
Pannon RTV/Pintér Sári

Új játszóteret és szökőkutat építenek Magyarkanizsán

2019-09-10
18:07
2019-09-10
22:04
Forrás
Pannon RTV
A központban elhelyezkedő Unidom lakótömb A és B blokkja között megkezdődtek a felújítások.
Munkagépek a központban

A 4000 négyzetméteres terület rendezése magába foglalja a járdák, a közvilágítás felújítását, az új játszótér és a szökőkút megépítését, kamerák, padok és wifi pont elhelyezését is. Továbbá a projekt része az Unidomot és a Batthyáneum Idősek Egyházi Otthonát összekötő járdák felújítása, a mozgáskorlátozottak számára is használható feljárók kialakítása és a zöld területek kiépítése is. „Jelenleg a bontási munkálatok folynak. A járdák, a beton- és faelemek eltávolítása zajlik, azután térünk át a tereprendezésre, majd következik a második fázis, amikor összekötjük az elkészült parkot a gyógyfürdővel” - részletezte Milovan Todić kivitelező.

Magyarkanizsa község vezetősége odafigyel arra, hogy a szezonális fejlesztések mellett, mint amilyen a Tisza-part is, olyan fejlesztések is megvalósuljanak, mint ez a projekt, ami a város központi terének a fejlesztéséről szól - emelte ki Fejsztámer Róbert, a város polgármestere: „Valójában mindent sikerül felújítani a 64 millió dináros keretből. A befektetés értékének 90%-át Nagyberuházási Igazgatóság biztosította, Magyarkanizsa község önkormányzata pedig 10%-ot, nagyjából 6,5 millió dináros összeget rendelt hozzá a projekthez.”

A munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek majd be.

játszótér
szökőkút
Magyarkanizsa
felújítás

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.