Ugrás a tartalomra
Felújítások a központban
Pannon RTV/Pintér Sári

Új játszóteret és szökőkutat építenek Magyarkanizsán

2019-09-10
18:07
2019-09-10
22:04
Forrás
Pannon RTV
A központban elhelyezkedő Unidom lakótömb A és B blokkja között megkezdődtek a felújítások.
Munkagépek a központban

A 4000 négyzetméteres terület rendezése magába foglalja a járdák, a közvilágítás felújítását, az új játszótér és a szökőkút megépítését, kamerák, padok és wifi pont elhelyezését is. Továbbá a projekt része az Unidomot és a Batthyáneum Idősek Egyházi Otthonát összekötő járdák felújítása, a mozgáskorlátozottak számára is használható feljárók kialakítása és a zöld területek kiépítése is. „Jelenleg a bontási munkálatok folynak. A járdák, a beton- és faelemek eltávolítása zajlik, azután térünk át a tereprendezésre, majd következik a második fázis, amikor összekötjük az elkészült parkot a gyógyfürdővel” - részletezte Milovan Todić kivitelező.

Magyarkanizsa község vezetősége odafigyel arra, hogy a szezonális fejlesztések mellett, mint amilyen a Tisza-part is, olyan fejlesztések is megvalósuljanak, mint ez a projekt, ami a város központi terének a fejlesztéséről szól - emelte ki Fejsztámer Róbert, a város polgármestere: „Valójában mindent sikerül felújítani a 64 millió dináros keretből. A befektetés értékének 90%-át Nagyberuházási Igazgatóság biztosította, Magyarkanizsa község önkormányzata pedig 10%-ot, nagyjából 6,5 millió dináros összeget rendelt hozzá a projekthez.”

A munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek majd be.

játszótér
szökőkút
Magyarkanizsa
felújítás

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű