Ugrás a tartalomra
Felújítások a központban
Pannon RTV/Pintér Sári

Új játszóteret és szökőkutat építenek Magyarkanizsán

2019-09-10
18:07
2019-09-10
22:04
Forrás
Pannon RTV
A központban elhelyezkedő Unidom lakótömb A és B blokkja között megkezdődtek a felújítások.
Munkagépek a központban

A 4000 négyzetméteres terület rendezése magába foglalja a járdák, a közvilágítás felújítását, az új játszótér és a szökőkút megépítését, kamerák, padok és wifi pont elhelyezését is. Továbbá a projekt része az Unidomot és a Batthyáneum Idősek Egyházi Otthonát összekötő járdák felújítása, a mozgáskorlátozottak számára is használható feljárók kialakítása és a zöld területek kiépítése is. „Jelenleg a bontási munkálatok folynak. A járdák, a beton- és faelemek eltávolítása zajlik, azután térünk át a tereprendezésre, majd következik a második fázis, amikor összekötjük az elkészült parkot a gyógyfürdővel” - részletezte Milovan Todić kivitelező.

Magyarkanizsa község vezetősége odafigyel arra, hogy a szezonális fejlesztések mellett, mint amilyen a Tisza-part is, olyan fejlesztések is megvalósuljanak, mint ez a projekt, ami a város központi terének a fejlesztéséről szól - emelte ki Fejsztámer Róbert, a város polgármestere: „Valójában mindent sikerül felújítani a 64 millió dináros keretből. A befektetés értékének 90%-át Nagyberuházási Igazgatóság biztosította, Magyarkanizsa község önkormányzata pedig 10%-ot, nagyjából 6,5 millió dináros összeget rendelt hozzá a projekthez.”

A munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek majd be.

játszótér
szökőkút
Magyarkanizsa
felújítás

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.