Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Új munkagéppel gazdagodott a topolyai Komgrad Közvállalat gépparkja

2019-02-05
16:29
2019-02-05
17:07
Forrás
Pannon RTV
Az önkormányzat mezőgazdasági programjának köszönhetően 7,8 millió dinárért vásárolták meg a korszerű traktort, amely elsősorban a dűlőutak karbantartására, de többféle munka ellátására is alkalmas.

Megérkezett az új, modern, nagy teljesítményű traktor a Komgrad Közvállalatba. A 120 lóerős osztrák márkájú traktort a község egész területén használják majd a dűlőutak karbantartására, de több kapcsolható eszköz is rácsatlakoztatható.

Domány Dudás Diana, igazgató, Komgrad Közvállalat, Topolya: „Elsősorban a téli szolgálattól kezdve, a földutak karbantartásán keresztül, egészen az útpadkák kaszálásáig fel tudjuk használni ezt a járművet. Nagyon fontos megemlíteni, hogy mi saját erőből nem tudtunk volna ilyen beruházást megvalósítani.”

A topolyai önkormányzat a mezőgazdasági program keretében vásárolta meg a traktort.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A tavalyi költségvetésben volt előlátva, a közbeszerzés tavaly lett kiírva, a traktor ma érkezett meg, ez 7 millió 800 ezer dinár körüli értékben van, ez a traktor lóerőben hiányzott, mert kisebb traktorok voltak a Komgradban.”

Az idei évben még egy hasonló munkagépet szeretne beszerezni az önkormányzat, hogy a községben gond nélkül el tudják végezni az említett munkálatokat.

Komgrad Kommunális Közvállalat
Topolya
Kislinder Gábor
Domány Dudás Diana

Most

20:15, Frissítve: 20:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.