Ugrás a tartalomra

Új munkahelyek Óbecsén (videó)

2017.06.13
14:55
Lejárt Óbecsén a jelentkezési határidő arra a foglalkoztatási pályázatra, amelyet az óbecsei önkormányzat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat fiókintézetével közösen hirdetett meg
Lejárt Óbecsén a jelentkezési határidő arra a foglalkoztatási pályázatra, amelyet az óbecsei önkormányzat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat fiókintézetével közösen hirdetett meg. A nyertesek közül 33-an kapnak majd munkalehetőséget a a községben. Hétszázan viszont két új üzemben remélhetnek állást.Egyre-másra zárnak be az üzletek Óbecsén. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Óbecsén közel 3800 munkanélküli van. Közülük 33-an kaphatnak majd munkalehetőséget a községben az önkormányzat foglalkoztatási pályázatán, amelyen közmunkára, önfoglalkoztatásra, szakmai gyakorlatra és a nehezebben munkába állíthatók alkalmazására lehetett jelentkezni.Dragan Kovačev, elnök, foglalkoztatási tanács, Óbecse: „Ez egy rendszeres, éves tevékenység, amit a törvény is előírányoz. A létszám nem túl nagy, ezzel nem fogjuk megoldani a munkanélküliséget, de javítunk a helyzeten a községben. Mi arra törekszünk, hogy az erre fordított pénz évről évre több legyen.”Goran Relić, az óbecsei Vállalkozók Általános Egyesületének elnöke szerint egy év alatt 20 céget számoltak fel a községben – ezért lenne nagyon fontos alaposabban felkészíteni a közpénzzel vállalkozásba kezdő fiatalokat.Goran Relić, elnök, Vállalkozók Általános Egyesülete, Óbecse: „Ezeken a képzéseken a vállalkozóknak nem mondják el, hogy például fizetni kell a cégtábla kifüggesztéséért, ha egy ceruzának nem lesz meg a deklarációja, akkor a felügyelő 20-30 ezer dináros büntetést szab ki rá, hogy egy szakembernek fizetni kell majd az evakuációs terv elkészítéséért. Senki nem mondja el, hogy a cég megnyitása után egy csomó kiadás lesz még.”jövőben nagyobb gondot fordít majd az önkormányzat a fiatal vállalkozók képzésére – ígéri Dragan Kovačev. Hozzátette: „Azon leszünk, hogy minél jobban felkészítsük a fiatalokat arra, hogy feltalálják magukat és megmaradjanak vállalkozókként, ez a legfontosabb. Annak nincs értelme, hogy megnyissanak egy céget, majd rövid idő alatt felszámolják azt. A vállalkozásaiknak fenn kell maradniuk, hogy megélhessenek belőlük.”A községben rövidesen két új cég is megkezdik működését, ennek köszönhetően a tervek szerint Óbecsén ötszázan, Bácsföldváron kétszázan jutnak majd álláshoz a közeljövőben.
Óbecse
munkalehetőség

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.