Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Új nyílászárók a martonosi Szivárvány óvoda épületén

2020-11-19
14:05
2020-11-19
16:06
Forrás
Pannon RTV
A beruházás a martonosi helyi közösség, Algyő, Martonos testvérvárosának és a magyarkanizsai önkormányzatnak az összefogásával valósult meg.

Megtörtént a nyílászárók teljes cseréje a martonosi Szivárvány óvoda épületén. Közel 30 nyílászárót cseréltek le a martonosi Szivárvány óvoda épületén. A beruházáshoz nagyban hozzájárult Martonos magyarországi testvértelepülése is, Algyő, akivel évtizedek óta jó az együttműködés. Horvát Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „Algyővel nagyon jó az együttműködésünk, többek között a kultúrában is. Amíg nem volt ez a Covid, addig ők állandóan itt nálunk voltak és ugyan úgy a mi gyerekeink is mentek Algyőre, táborokba, mindenbe. Sajnos ez a Covid beleszólt és az idén nem nagyon bírtunk menni.”

A martonosi intézményben 41 óvodással három pedagógus foglalkozik. Körmöci Valéria, igazgatóhelyettes, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Nagyon-nagyon szükség volt már erre, mert rossz állapotban voltak, de így most ezzel sikerült szebbé varázsolni a gyermekek környezetét és nemcsak szebbé, hanem funkcionálisabbá is tegyük azt.”

A beruházás összértéke közel 1 millió dinár, melynek 30 százalékát Algyő biztosította, a további összeget, tehát közel 700 ezer dinárt pedig a magyarkanizsai önkormányzat. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsa község önkormányzata a továbbiakban is, már ahogy az elmúlt jó néhány évben, kiemelten fontosnak tartja az oktatási intézményeknek a fejlesztését. Most pillanatnyilag egy energiahatékonysági fejlesztésről beszélünk itt Martonoson, hiszen a nyílászárókat, tehát az ablakokat és a bejárati ajtókat cseréltük ki.”

Az illetékesek hozzátették, hogy a további tervek között szerepel a martonosi Szivárvány óvoda külső és belső festése is.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Körmöci Valéria
Szivárvány Óvoda

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.