Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Új padokon ülve élvezhetik az őszies időt Temerin község lakosai

2020-10-05
15:02
2020-10-05
18:28
Forrás
Pannon RTV
A közterekre, parkokba 38 új padot és 15 szemeteskosarat helyeztek ki. A fejlesztést az önkormányzat támogatta.

Az elmúlt napokban a még hátramaradt padok és szemétgyűjtők helyét betonozták ki. Hétfőn már a lakosok ki is próbálhatták az új ülőalkalmatosságokat.

Nagy Tibor, Temerin: „A változás szemmel látható. A minőség, a kivitelezés más, jobb. Tetszik. Az előző padok, a fiataloknak erő fitogtatására voltak jók. Nem voltak ennyire stabilak. Lehet, hogy kivált valamilyen európai gondolkodást egy ilyen szép pad.”

Pásztor Róbert, a temerini Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, egy pad kiépítésére 25 ezer dinárt fordítottak. Külön figyelmet szenteltek annak, hogy a padok gyakori igénybevételnek vannak kitéve, 5 réteg lakkal kezelték őket, így ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben is.

Pásztor Róbert, elnök, KKT, Temerin: „Most már cserélni nem igazán maradt pad. Esetleg még a parkban. Tervben van a park modernizálása. A tervek alapján a felső része francia parkká alakulna át, az alsó része, a tó körül, angol parkká alakulna. Több virág, cserje lenne. Ez a terv. Még nem tudjuk, mikor lesz belőle valami, mivel nem kis befektetés, majdnem 200 millió dináros projekt.”

A Községi Képviselő-testület elnöke hozzátette, a jelenlegi közbeszerzés adó nélküli értéke 1 millió 250 ezer dinár volt, ami erre az évre vonatkozik.

Régebben ilyen és ehhez hasonló padok díszítették Temerin köztereit. Kissé megkoptak, hiányosak, és a legkevésbé sem kényelmesek. Hamarosan ezek is lecserélésre kerülnek.

Az előző padokat 35-40 év után cserélték le, az illetékesek remélik, hogy az új ülőalkalmatosságok is kibírnak legalább ennyi időt.

Temerin
padok
szemetesek
felújítás

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.