Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Új parkolók épülnek Csantavéren

2020.08.06
14:25
2020.08.06
16:21
Forrás
Pannon RTV
Ennek köszönhetően könnyebb és biztonságosabb lesz a parkolás a falu központjában.

Az új parkolók a Páduai Szent Antal templom és a piac közelében készülnek. A helyiek számára régóta gondot okoz, hogy piacnapkor nem tudnak hol parkolni.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Tömeg, forgalom és életveszélyes parkolási mutatványok várnak minket egye átlagos piaci napon, Csantavéren. A gyalogosok és a kerékpárosok számára már alig marad hely, hogy eljussanak a piacig. A hamarosan kiépülő parkolóhelyek valószínűleg megoldást jelenthetnek majd erre a problémára.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Piac nap van Csantavéren. Nagy a tumultus a központban. Az autósok kisebb-nagyobb sikerrel próbálnak leparkolni.

Rövid Anikó, Orom: „Szerintem mivel elég sok a jármű, így gondolom sokkal könnyebb lesz, mivel nem lesz annyira zsúfolt ez a rész sem, úgyhogy bízom benne, hogy mindenkinek könnyebb lesz.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az autóval közlekedők a helyhiány miatt a kerékpárosok és a gyalogosok dolgát is megnehezítik, mivel a keskeny út miatt alig férnek el az autósoktól. A lakosok szerint már itt volt az ideje az új parkoló kiépítésének, mivel a piacos napokon zsúfolttá és életveszélyessé változtatják a környéket.

Surányi Tibor, Csantavér:
„- Több hely lesz az autóknak leparkolni. Nekem tetszik.
-Eddig gondot jelentett-e a parkolás?
-Valamelyest igen. Mert össze vissza voltak az autók, most egy kicsit több hely lesz. Biztosan jó lesz.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Új parkolók nemcsak a piac közelében lesznek, hanem a Páduai Szent Antal templomnál is. Ott napokon belül már el fog készülni. Ennek köszönhetően a hívők és a környéken lakók esztétikusabb helyen tudnak megállni a járművükkel.

András Gyuricsin Attila, tanácselnök Csantavér HK: „Itt gyülekezünk legtömegesebben három részből áll a parkoló. A posta előtt itt ez egy több mint húsz férőhelyes parkoló. Akkor egyben folytatódik templom előtt és a helyi közösség irodájával szembeni részt rendezzük és a lekanyarodása a piac felé. Azt is parkolóvá alakítjuk át. Ott az esővíz elvezetését is megoldottuk.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A beruházás összértéke 11,5 millió dinár, a kivitelező cég a szabadkai Javornik vállalat, amely 90 napos határidőt kapott a kiépítésre.

Csantavér
parkoló
parkolóhely
András Gyuricsin Attila
Páduai Szent Antal templom
Szabadka

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.