Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Új pingpongasztalok az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola előcsarnokában

2020-10-29
19:05
2020-10-29
20:27
Forrás
Pannon RTV
A Vajdaság-szerte sikeres sportághoz a pingpong óbecsei kiválóságai igyekeztek kedvet csinálni a diákoknak.

Vadonatúj pingpongasztalok kerültek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola előcsarnokába. A diákok a PEFISPORT nevű projekt keretében ismerkedhetnek meg az asztalitenisszel.

Két vadonatúj pingpongasztalt avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol mától a nagyszünetekben is adogathatják egymásnak a labdát a diákok. Bezeg Réka junior szerb bajnok is ebbe az iskolába járt. Bezeg Réka, háromszoros junior asztalitenisz szerb bajnok, Óbecse: „Remélem, hogy valaki kedvet kap hozzá, hogy kipróbálja, mert most igazából nagyon jó lenne, ha többen elkezdenének a pingponggal foglalkozni.”

Óbecse sok sikeres asztaliteniszezővel büszkélkedhet. Dejan Zeremski és Polyák Sándor edzők mellett Réka és Borislava Perić Ranković paralimpiai bajnok is próbált kedvet csinálni a diákoknak a játékhoz. „Azt szeretném, ha több ilyen esemény lenne, és az iskolák felismernék a sport előnyeit nem csak a tornaórákon, hanem azon kívül is. Remélem, hogy ezt a lehetőséget maximálisan ki fogják használni a gyerekek, és hogy néhányan közülük megszeretik az asztaliteniszt, és csatlakoznak valamelyik klubhoz.”

Az intézmény pályázati pénzekből decemberig közel 2,5 millió dinárt költ különféle projektekre, ezek közül az egyik a PEFISPORT. Potrebić Tőzsér Gabriella, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „A PEFISPORT keretein belül most tömegsporttal nem tudunk foglalkozni, nagyon szeretnénk a labdarúgást, a kézilabdát és a kosárlabdát is fejleszteni, amint a tornaterem átadásra kerül. Most az úszással indultunk el heti 2 alkalommal, fedjük fel az úszótehetségeket, az asztalitenisszel, a sakkal, amit az iskola keretein belül a nagyszünetekben és a tehetséggondozás órák utáni foglalkozásain tudunk végrehajtani.”

A pingpongasztalokat a tartományi sporttitkárság támogatásával vásárolta meg az iskola.

Óbecse
iskola
pingpong
asztalitenisz

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.