Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Új sepregetőgéppel a tisztább Törökkanizsáért

2021.07.16
12:13
2021.07.16
16:51
Forrás
Pannon RTV
Új, környezetbarát sepregetőgéppel bővült a törökkanizsai Október 7. Kommunális Közvállalat gépparkja a környezetvédelmi minisztérium jóvoltából. A napokban a helyiek már munka közben is láthatják az új gépet.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A környezetvédelmi minisztérium és a törökkanizsai önkormányzat között folyamatos az együttműködés. A most átadott sepregetőgéppel még nagyobb hangsúlyt fektethetnek a tisztaságra – emelte ki Újhelyi Nándor. A törökkanizsai KKT elnöke kifejtette: „Azt kell mondanom, hogy a kommunális vállalatban az elmúlt egy évben nagyon komoly változások történtek, nagyon sok olyan gépet, felszerelést sikerült beszerezni, aminek köszönve egyre korszerűbb és egyre jobb lesz a szolgáltatás minősége. Próbálunk megfelelni azoknak a kihívásoknak, amiket a 21. század állít elénk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jaksa Róbert elmondta, hogy minden nap jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre, azért is fontosak az ilyen beruházások. Szerbia környezetvédelmi államtitkára kiemelte:  „Magáról a gépről annyit kell tudni, hogy elektromos, tehát nem szennyezi a környezetet. Üzemideje körülbelül 9-10 óra, a zajszintje az 65 decibel, egyébként meg alkalmas különböző terek, utcák, járdák és járdaszegélyek gyors és effektív tisztítására.”

A környezetvédelmi államtitkár hozzátette, hogy a sepregetőgépnek nincs karbonkibocsátása, tehát környezetbarát módon tisztíthatják ezentúl Törökkanizsa utcáit.

Törökkanizsa
Újhelyi Nándor
Jaksa Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.