Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új sportpályával gazdagodik a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola

2020.12.15
14:18
2020.12.15
17:36
Forrás
Pannon RTV
A beruházáshoz szükséges pénzösszeget a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság és a helyi önkormányzat közösen biztosítja.
Pannon RTV

A 20-szor 40 méteres kézilabdapálya a bánáti település tanintézményének udvarában lévő tavaly átadott tartán borítású kosárlabdapálya mellett épül, ami a jövőben mindenképp hozzájárul majd a testnevelő órák hatékonyabb megvalósításához, és a sportkedvelők sikeresebb edzéséhez is.

Biljana Banjac, iskolaigazgató, Miloje Čiplić Általános Iskola, Törökbecse: „Hisszük, hogy mindez tovább motiválja majd a sportkedvelő gyerekeinket, különösen azokat, akik kézilabdával foglalkoznak, hiszen ez egy kézilabdapálya. Éppen a test- és egészségnevelés sikeresebb megvalósításának érdekében döntöttünk az effajta pálya mellett.”

Pannon RTV

Az új kézilabdapálya a 2008-ban épült műfüves focipálya helyére kerül, ami az évek során tönkrement. Az újítással kapcsolatosan az önkormányzat a tanulók véleményét is kikérte.

Saša Maksimović, polgármester, Törökbecse: „A Miloje Čiplić Általános Iskola diákparlamentje kérelmezte, hogy a régi pályát vagy újíttassuk fel, vagy semmisítsük meg. A döntést rájuk bíztam, azzal, hogy a határozatukat az önkormányzatunknak kellett benyújtaniuk, tehát a döntést arról, hogy a régi pályát takaríttassuk el, vagy hogy azt teljes egészében felújíttassuk. Az újítás mellett döntöttek. Ebből kifolyólag a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárságnál pályáztunk.”

Pannon RTV

A törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola új sportpályájának beruházási összköltsége öt és fél millió dinár. A szükséges pénzösszeget fele-fele arányban a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság, Törökbecse önkormányzatával közösen biztosítja.

Törökbecse
Miloje Čiplić Általános Iskola
sportpálya felújítás
sportpálya
Saša Maksimović

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.