Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új székháza épülhet a Zentai Alapfokú Bíróságnak

2021.04.19
16:37
2021.04.19
22:17
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Alapfokú Bíróságnak hamarosan új épületbe kellene költöznie - közölték az intézmény sajtótájékoztatóján, valamint beszámoltak a létesítmény munkájáról.

A zentai Alapfokú Bíróság a 2021-es év első három hónapjában 1645 bírósági tárgyat zárt le, további 1315 azonban megoldatlan maradt. Marijana Stajić, az intézmény szóvivője elmondta, elégedettek ezzel a számmal, hiszen 2020 óta két bíróval kevesebb dolgozik a zentai Alapfokú Bíróságon. A szabad bírói helyek betöltése kapcsán kérelemmel fordultak a Legfelsőbb Bírósághoz, hiszen a gördülékeny munkához szükség van rájuk. A járványhelyzet miatt az ügyfelek írásos formában, postai úton küldhetik el panaszaikat, személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség. A szóvivő hozzátette, jelenleg három személy van vizsgálati fogságban, kábítószer birtoklása, illegális előállítása és terjesztése miatt, valamint illegális fegyvertartás miatt. A sajtótájékoztatón arról is beszéltek, hogy a bíróságnak hamarosan új épületbe kell költöznie.

Stajić Marijana, szóvivő, Alapfokú Bíróság: „A Szerb Köztársaság Igazságügyi Minisztériumához kérelemmel fordult a zentai Alapfokú Bíróság, hogy az igazságügyi szervek zentai székhelye terveinek és kivitelezésének pénzügyi feltételeit biztosítsa, mivel a jelenlegi épület Zenta község közvagyonát képezi, a használatáról szerződése van a bíróságnak, az objektum elöregedett és már nem felel meg az igazságügyi szervek szükségleteinek. Zenta község készen áll arra, hogy térítésmentesen biztosítson építkezési telket, amelyen a minisztérium jóváhagyásával és az általa biztosított eszközökkel elkezdődhessen az új, bírósági objektum megépítése, aminek kapcsán ezúttal is köszönetet nyilvánítunk.”

Zenta
Alapfokú Bíróság
Marijana Stajić
legfelsőbb bíróság
épület
vizsgálati fogság
kábítószer
fegyvertartás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.