Ugrás a tartalomra

Új testvértelepüléssel gazdagodott Tóthfalu

2023.06.03
16:23
2023.06.03
19:06
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Hollókővel írtak alá a testvértelepülési szerződést, amelyre a falunap keretén belül került sor. A kétnapos esemény részeként megtartották a 7. Gyermek Néptánctalálkozót is, de számos szórakoztató programmal is várták a kilátogatókat.

Szombat délben a helyi közösség elnöke és Hollókő polgármestere aláírásával is megerősítette, hogy ezentúl a két település segíti, támogatja egymást. Szabó Csaba a magyarországi település vezetője elmondta, számos testvértelepüléssel rendelkeznek, mégis a legtöbb közös érdek itt mutatkozik.

„Nagyon vendégszeretőek, tehát nagyon jó idejönni. Másabb nyilván Hollókő, mi a hegyekben vagyunk fent északon, itt ugye más a klíma is és a földrajz is, de azt gondolom méltó együttműködés vár ránk a következő években.”

Tóthfalu immár 9 testvértelepüléssel rendelkezik. A Hollókővel most kialakított kapcsolat legfontosabb célja egymás térségének a megismerése, elsősorban a fiatalok bevonásával.

Bontovics István, elnök, Tóthfalu HK: „Ez egy kincs. Tehát minél többen vagyunk, annál erősebbek vagyunk. Annál több mindent látsz, tapasztalsz, megismersz és be tudod építeni ide Tóthfaluba.”

A falunap keretén belül megtartották a 7. Gyermek Néptánctalálkozót is, amelyen közel 200 gyermek lépett színpadra.

Bagi Bende Tímea, elnök, Fehér Akác Művelődési Egyesület, Tóthfalu: „Most elmondhatjuk, hogy nemzetközivé sikerült összehozni a néptánc találkozónkat, ugyanis a 15 fellépő csoport között található egy felvidéki testvértelepülés, a Kisújfaluról érkeztek, valamint a legújabb testvértelepülésünkről Hollókőről.”

A falunapi programkavalkád vasárnap is folytatódik koszorúzással, ünnepi műsorral, gyermekprogramokkal és főzőversennyel.

Tóthfalu
Hollókő

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.