Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Új tetőszerkezetet kap a Topolyai Alapfokú Zeneiskola épülete

2019-08-01
17:37
2019-08-01
19:32
Forrás
Pannon RTV
A beruházás értéke 4 millió 800 ezer dinár, mely összeget a tartományi oktatási titkárság biztosít.

Az új tetőn túl egy fedett bejárati terasz is készül, ami összeköti a kaput és a diákbejárót. A munkálatokat várhatóan augusztus végére, szeptember elejére befejezik, így a topolyai zeneiskola 300 növendéke és 30 dolgozója megújult helyen kezdheti az új tanévet.

A tanárok is besegítenek a topolyai zeneiskola munkálataiba. A nyár folyamán átfestették a tantermeket, folyosókat, lassan minden a helyére kerül. Szenti Áron, zongoratanár: „Persze mi segédkezünk az itteni munkálatokban, mert ez nekünk is nagyon sokat számít és a diákoknak, kellemesebb környezetbe jönnek tanulni, nagyobb az érdeklődés, és persze a tanároknak, kollégáknak is kellemesebb a hangulat, a légkör.”

Az elmúlt három évben új tantermekkel is bővült az épület. Dudás József, gitártanár: „Én annak idején volt, hogy 3-4 tantermet is váltottam, mire befejeztem a napot, most van saját tantermem, mivel lett négy új tanterem hozzáépítve az iskolához, és azon kívül, ahol most állunk, ez a koncertterem is nagyon szépen fel lett újítva.”

A Topolyai Alapfokú Zeneiskola épülete mintegy száz éves. Az évek folyamán most először cserélik ki a tetőszerkezetet. Teljesen új gerendákat, léceket és cserepeket kap az épület.

A régi, rossz tető miatt csapadékos időben beázott a plafon. A tetőszerkezet cseréje 4 millió 800 ezer dinár, melyet a tartományi oktatási titkárság biztosít. Diósi Rózsa, igazgató, Topolyai Alapfokú Zeneiskola: „Nagyon nagy szükség volt erre a pénzre, ugyanis igazán nagyon rossz állapotban volt a tetőnk, mondhatni hullámvölgyben volt a tetőnk, kicsit-kicsit, és leesett egy darab, befolyt a víz mindenfelé, tehát nagyon nagy szükség volt erre a felújításra.”

A támogatásból a fedett kapualjat, és a hátsó bejáratot is egy tetőszerkezettel kötik majd össze. A munkálatokat várhatóan augusztus végére befejezik, így a topolyai zeneiskola 300 növendéke és 30 dolgozója megújult épületben kezdheti az új tanévet.

tető
tetőszerkezet
Topolya
Topolyai Alapfokú Zeneiskola
tetőfelújítás
tartományi oktatási titkár
beázott
támogatás
Szenti Áron
Dudás József
Diósi Rózsa

Most

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.