Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Új tetőszerkezetet kapott a ravatalozó előtti fedett rész Oromon

2022.12.19
12:48
2022.12.19
17:41
Forrás
Pannon RTV
Egy fedett résszel gazdagodott az oromi temetőben levő ravatalozó. A fejlesztés 1,9 millió dinárba került. A beruházást Magyarkanizsa önkormányzata és az oromi helyi közösség finanszírozta.

Nagyobb és új tetőszerkezetet kapott a halottasház előtti fedett rész, amely hófogókkal, csatornarendszerrel lett ellátva. A beruházásra már nagy szükség volt - mondja az oromi tanácselnök, Erdélyi Olivér.

„Már nagyon régóta szerettük volna megvalósítani, főleg azért, hogy halottunktól méltó búcsút tudjunk venni. Az időjárási körülmények miatt sokszor igen nagy problémát okozott, ha eső volt, a nyári hőségben pedig a meleg okozott gondot a hozzátartozóknak.”

A beruházás értéke 1,9 millió dinárt tett ki, amelyhez Magyarkanizsa önkormányzata 50 százalékos önrészt tudott biztosítani, míg a maradék részt Orom Helyi Közössége a befolyt helyi járulékból finanszírozta.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Egy elfogadott hosszú távú stratégiája az önkormányzatnak az, hogy ha a helyi közösségnek van jó infrastrukturális projektje, amit meg szeretne valósítani és a közösség számára fontos, és ahhoz tud előteremteni akár helyi járulékból pénzt, akár pályázat útján pénzt, akkor ahhoz az önkormányzat, ha szükséges, akkor 50 százalékot is hozzátesz.”

A polgármester kiemelte, az oromi beruházás egy nagyon jó példája annak, hogy hogyan lehet egyesíteni a helyi járulékként befizetett összeget és az önkormányzati támogatást, közösen pedig mind a két félnek könnyebb tervezni és kivitelezni.

Orom
ravatalozó
felújítás
Erdélyi Olivér
Fejsztámer Róbert

Most

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.