Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Új üdvözlőtáblák kerülnek Szabadka bejárataihoz

2019.09.18
20:06
2020.02.10
19:04
Forrás
subotica.com, Vajdaság MA
A mostaniak kopottak, rossz állapotúak, némelyiket benőtte a gaz, ezek helyére kerülnek az újak.

A táblákon szerb, magyar, horvát és angol nyelvű lesz az üdvözlő szöveg. Az új táblákat hét helyre rakják ki, ebből kettőt Palicson. Az erre kiírt közbeszerzés határideje holnap jár le, az új táblák így várhatóan hamarosan megjelennek a bejárati utak mentén.

subotica.com

A subotica.com egyébként már képeket is közölt a tervezett táblákról. Ezek egyikén szembetűnő, hogy a viszontlátásra kifejezést helytelenül, különírva tüntették fel. Hogy a közölt kép pontos mása-e a készülő tábláknak, vagyis hogy a kellemetlen helyesírási hiba kikerül-e a közönség elé, nem tudni.

táblák
útjelző tábla
üdvözlő tábla
Szabadka

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.