Ugrás a tartalomra

Új vízvezetékrendszert kap Bácskossuthfalva központja (videó)

2017-02-17
15:00
Bácskossuthfalva központjában cserélik a vízvezetékrendszert
Bácskossuthfalva központjában cserélik a vízvezetékrendszert. A lakosok hamarosan rácsatlakozhatnak az új hálózatra, és így jobb és tisztább víz kerül majd a háztartásokba.Az elöregedett csőrendszer miatt rossz volt a víz minősége és folyamatosak voltak a csőtörések – mondják a bácskossuthfalviak. Ádor Ildikó, Bácskossuthfalva: „Problémáink voltak, mielőttünk is egy párszor volt csőtörés, egy nagy tócsa volt a földön, ezt észleltük, szóltunk, azonnal jöttek, megjavították, hát olyan 45-50 éves ez a vezeték és a vascsövek.”A falu első, 1963-ban kiépült vízkörgyűrűjének teljes cseréjét egy hete kezdték meg. A felújításra kerülő vízkörgyűrűhöz hat utca tartozik, jelenleg a Park utcában zajlik a vízvezeték teljes cseréje. A hárommillió dinár értékű beruházást a tartományi mezőgazdasági titkárság pályázatán nyert összegből fedezik. Az új vízvezetékre való kapcsolódás a lakosok számára nem jelent plusz kiadást. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „A munkálatok nagyon jó ütemben haladnak, és ahogy a kivitelező ígérte, tíz napon belül meg is fognak történni az új rákapcsolódások. Mintegy száz háztartás fogja vadonatúj vízvezetékről kapni az ivóvizet.”A továbbiakban egy új kút fúrását tervezik a faluban a zavartalan és minőségi vízellátás javítása érdekéBácskossuthfalva
vízvezetékrendszer

Most

17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.