Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Újabb 76 gyerkőc utazik ezentúl biztonságosan

2022.09.21
17:27
Forrás
Pannon RTV
76 biztonsági gyerekülés talált gazdára Magyarkanizsa községben az önkormányzat támogatásának köszönhetően. Az autósülések többfunkciósak, így a gyermekek több éven át tudják majd használni.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A családoknak minden segítség jól jön - vallja a tóthfalusi Bagi Bende Tímea, akinek kisfia is új autósülésben utazhat ezután: „Minden kisgyermekes szülő számára minden megfogható segítség jól jön, és örömmel láttuk, hogy a község kiírta ezt a lehetőséget. Pályáztunk, hogy egy kicsit könnyítsünk az anyagi helyzetünkön.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A kicsik biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a megfelelő autó ülés – mondta Bajtai Balázs a községi közlekedésbiztonsági tanács titkára: „Pici babakortól az úgynevezett tojás használandó, nem ez a gyerekülés, amit mi most szét fogunk osztani. Ezt akkor kell használni, amikor a 9 kilogrammos súlyt eléri a gyerkőc, és 36 kilós koráig kötelező, vagy magasságtól függően, általában a 120-125 centiméter magasságig kötelező a használata.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsán harmadik éve szervezik meg az akciót, ebben az évben pedig 76 család vehette át az új gyerekülést.

Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa polgármestere: „Mint minden évben, most is kaptunk 20 ülést a Közlekedésbiztonsági Ügynökségtől, és a fennmaradó 54 ülést pedig az önkormányzat biztosította önköltségből. Én úgy gondolom, hogy közlekedési biztonság szempontból ez az akció egyike a legkézzelfoghatóbb akciója az önkormányzatnak, hiszen ezeket az üléseket jó néhány évig tudják használni a gyerekek.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szülők egy előadást is hallhattak a Közlekedésbiztonsági Ügynökség munkatársaitól az ülések helyes használatáról.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
biztonsági
gyerekülés

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.