Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb facsemetékkel gazdagodott az elsősök erdeje Buránysoron

2022.11.28
13:27
2022.11.28
16:20
Forrás
Pannon RTV
Gyűlnek a facsemeték a buránysori Segítő Mária kegyhely mögötti erdős részen. A tavalyi megmozdulás népszerűsége után idén is elültették az elsősök az őket szimbolizáló, saját diófájukat.

Míg tavaly 7, idén 5 facsemete került gondos előkészületek után a földbe, mindamellett, hogy a kevi Tömörkény István Általános Iskola második és harmadik osztályos tanulói is ültethettek fát. Zabos Marcell idén szeptemberben indult első osztályba.

Zabos Marcell, Kevi: "Nagyon örülök, hogy lesz saját fám, és szerintem nagyon jó lesz."

A Zöldülj, Falum! nevű akció nagy népszerűségnek örvend a kevi gyermekek és szüleik körében, így a szervező Móra István Művelődési Egyesület azon dolgozik, hogy minden évben megszervezze az eseményt.

Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke: "Ennek az a lényege, hogy minden elsős tanulónk kapjon egy fát, amelyet ő egész évben és hosszútávon gondozni tud. Második éve szervezzük meg és nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy már kisiskolás korban környezettudatos életmódra neveljük a gyerekeket és ne csak az iskolapadban, hanem az iskolapadon kívül is, gyakorlatban is tapasztalják meg a gyerekek ezt."

Ahogyan a facsemeték is gyökeret eresztenek abban a talajban, ahol otthon érzik magukat, bízunk benne, hogy gyermekeinknek is biztos pontot jelent majd a település az életükben - tette hozzá Perpauer Attila.

facsemete
faültetés
Buránysor

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű