Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb gyár nyílik Nagybecskereken

2019-03-21
20:36
2019-03-22
17:22
Forrás
Pannon RTV
Az utóbbi évek legnagyobb zöldmezős beruházásának alapkő-letétele március végére várható - jelentette ki Sztojkó József a Pannon Televízió Közügyek című hírháttérműsorában.

A kínai Shandong Linglong gumiabroncs-gyártó társaság üzeméről van szó. A beruházás összértéke 994,4 millió euró, és megnyitásakor 1200 új munkahely is nyílik. A termelést 2020 végén indítják el - mondta Sztojkó József, a nagybecskereki Városi Tanács tagja a Pannon Televízió Közügyek című hírháttérműsorában.

„Idén egy óriási beruházót várunk, a kínai Shandong Linglong gumiabroncs-gyár fog jönni Nagybecskerekre. Azért óriási, mert megközelítőleg egymilliárd dolláros beruházásról van szó, amely egy óriási összeg. Valójában nagy területet is le fog foglalni, csak tető alatt ötven hektárnyi terület lesz, valamint maga a város adott neki használatra 136 hektárt. Ez egy nagyon modern gumiabroncs-gyár lesz, a legkorszerűbb Európában és ez mellett a gumiabroncs gyár mellett még két kisebb gyár fog megnyílni, amelyek nyersanyagot fognak biztosítani a gumiabroncs-gyárnak.”

Nagybecskerek
Shandong Linglong
gyár
Sztojkó József

Most

12:05, Frissítve: 13:28

Dačić: Priština lépése elfogadhatatlan

Priština lépése elfogadhatatlan, a Koszovó és Szerbia közötti párbeszéd lélegeztetőgépen van - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter a szerb közmédia műsorában.
11:42, Frissítve: 11:50

Ma 70 éves a Palicsi Állatkert

Az 1950-ben alapított állatkert több mint 150 állatfajjal rendelkezik. A helyszín közkedvelt mind a turisták, mind a környékbeliek számára.
10:00, Frissítve: 12:48

Irány a világűr!

Fellőtték Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén. Kilenc év után először indultak űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra az Amerikai Egyesült Államokból.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.