Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb három piacteret legalizáltak Zentán

2018-06-24
21:31
Forrás
Pannon RTV
Ezeken a piacokon eddig is foglalkoztak kereskedelemmel, azonban hivatalosan nem volt engedélyezett. Most úgy néz ki, megoldódik az árusok problémája.

Zenta Község Képviselő-testülete legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy újabb piactereket legalizál Zentán. A meglévő kettő, hivatalos terület mellett három új piactéren engedélyezett az értékesítés.

Zenta központi piactere az egyik olyan közterület, ahol az árusok legálisan, vagyis helypénz kifizetése ellenében értékesíthetik a portékájukat. Emellett még a helyi vásártéren engedélyezett hivatalosan az árusítás. Az ezen felüli, kisebb piactereken eddig nem volt engedélyezett a kereskedelem, hiszen az árusok nem fizettek helypénzt. Szécsényi Erika, árus, Ada: „Ez nem volt helyes. Viszont az, hogy most már máshol is megfizettetik, jól működik. Szerintem nekik is ugyanúgy meg kell fizetniük, mint ahogy mi megfizetjük.”

A képviselő-testület döntésének értelmében újabb három piacteret legalizáltak, köztük a Homok lakótelepen lévőt is. Az ottani árusok elmondták, hogy elfogadták az új határozatot, azonban az ehhez kapcsolódó, megfelelő körülményeket is szeretnék. Nagy Abonyi Mária, árus, Zenta: „Itt nem takarít senki sem, mi takarítunk. Egyébként toalet és víz sincs.”

A zentai önkormányzat illetékese elmondta, hogy a törvény lehetővé teszi, hogy meghatározott közterületeken bizonyos feltételek mellett lehessen árulni. Emellett az árusnak rendelkeznie kell a megfelelő dokumentumokkal. Tóth Eleonóra, építésügyi felügyelő, Zenta: „Elég szigorú feltételei vannak annak, hogy hivatalosan is piacnak tekintsünk egy területet. Elsősorban zártnak kell lennie. Illemhelyet kellene, hogy biztosítsunk, illetve ügyelet és védelmet, ám ezt egyelőre csak bent a központban tudjuk biztosítani.”

A Homok lakótelep piaca mellett még a zentai Radivoj Ćirpanov és az Újsor utcákban elhelyezett pultokon szabad árusítani. Emellett a községhez tartozó falvak piactereit is legalizálták.

piac
Zenta
Községi Képviselő-testület

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.