Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újévvárás Újvidéken – Színes programok 50 helyszínen

2019-12-10
14:49
2019-12-10
17:47
Forrás
Pannon RTV
Szerbiai és nemzetközi művészek sokasága színesíti az újvidéki újévvárási programsorozatot.

A többi közt Bajaga i Instruktori, Mahmut Orhan lemezlovas, valamint a Let 3 horvát rockegyüttes is fellép Újvidéken az ünnepi időszakban. 50 különböző helyszínen ünnepelhetnek a tartományi székvárosban december 31-én és január 13-án. Az újévvárási programsorozat külön vizuális identitást is kap és számos helyi művésznek is lehetőséget ad a bemutatkozásra.

Milica Stojšić, az újvidéki újévvárási programsorozat művészeti igazgatója: „Célunk, hogy a vizuális elemekkel tarkított művészeti programmal, színpadi megoldásokkal, vizuális művészettel, animációkkal, illetve egyéb érdekességekkel egy izgalmas utazást biztosítsunk az újvidékieknek a városon át. Ezek az ötven helyszínen bemutatásra kerülő programok egy egységet alkotnak. Az érdeklődők  saját ízlésüknek megfelelően válogathatnak a különböző programok és stílusok közül. Arra törekszünk, hogy az embereknek koncertek helyett rendezvényeket kínáljunk fel, a szó legszorosabb értelmében.”

Újvidék
újévvárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.