Ugrás a tartalomra

Újhelyi Nándor KKT-elnök a törökkanizsai tervekről

2020-09-04
15:18
2020-09-04
16:58
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség 10 mandátumot szerzett a 31 tagú törökkanizsai KKT-ben, az elnök pedig Újhelyi Nándor marad a következő négy éves időszakban is.

Törökkanizsa községben is megalakult az új összetételű Községi Képviselő-testület. A testület elnöke kihangsúlyozta, sikerekben gazdag volt az elmúlt négy éves időszak, mind az oktatás, mind a művelődés és az infrastrukturális fejlesztések terén. Megújult az oroszlámosi és a törökkanizsai általános iskola, a vízvezeték- és a szennyvízhálózat, aszfaltozták a járdákat és az utakat, emellett pedig újra megnyitott a Rábé-Kübekháza határátkelőhely Magyarország és Szerbia között. A következő négy évben is számos beruházást és eseményt szeretnének megvalósítani.

Újhelyi Nándor, elnök, törökkanizsai KKT: „A kampány során kiemeltük azt, hogy az oroszlámosi magyar közösségnek szüksége lenne egy saját épületre. Nos, ezt már az elmúlt néhány hétben sikerült szinte megvalósítani, hiszen magyarországi támogatásból hamarosan meg fogjuk vásárolni azt az épületet, amely a helyi Dr. Batthyány-Strattman László Művelődési Egyesületnek lesz a székháza, ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk a kisebbségi közösségként az oktatást, tehát egy napközis foglalkozással az iskola vezetőségnek hála, tehát az ő erőfeszítésüknek köszönve sikerült megtartani a majdányi iskolát is és nagyon nagy erőfeszítések vannak annak érdekében, hogy az óvodát is újraindítsuk, hiszen a szülők szeretnék.”

Újhelyi Nándor
kkt
Törökkanizsa

Most

15:51, Frissítve: 17:34

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű